Politie geeft voorlichting aan senioren Krimpen aan den IJssel

0

Krimpen aan den IJssel – Vandaag heeft de politie een voorlichtingsbijeenkomst gehouden met als thema; Senioren en veiligheid. Op de bijeenkomst zijn zo’n 50 belangstellenden afgekomen. Zij werden aan de hand van actualiteiten en voorbeelden op de hoogte gebracht van een diversiteit aan zaken die met veiligheid te maken hebben. Daarnaast kregen zij tips en tools wat te doen.

Een van de meest actuele zaken is de zogenaamde babbeltruc. Iemand die zich uitgeeft voor bijvoorbeeld loodgieter, klusjesman of politieagent en zo met een smoes probeert om de woning binnen te komen. Eerder deze week werden in Capelle en Rotterdam ook als senioren slachtoffer van deze vorm van criminaliteit.

Kortom, laat niemand binnen. Wat ze ook verzinnen!

Tekst en foto ‘s  : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.