dinsdag, januari 19, 2021

Verkeerscontrole Dordrecht levert boetes én informatie op

Dordrecht – Een verkeerscontrole op de A16 bij Dordrecht heeft op 4 en 5 april het nodige resultaat opgeleverd. Samen met de Belastingdienst werden honderden kentekens van passerende voertuigen gecontroleerd en werden weggebruikers van de weg afgehaald.

Dat leverde onder meer bekeuringen op voor rijden zonder rijbewijs en bezit van softdrugs op. Ook inde de politie voor 1600 euro aan openstaande bekeuringen. De belastingdienst nam onder meer twee auto’s in beslag wegens openstaande belastingschulden.

Georganiseerde criminaliteit
De politie zet de komende jaren meer en meer in op de bestrijding van georganiseerde criminaliteit: een vorm van criminaliteit die niet altijd zichtbaar is en niet direct slachtoffers maakt. Bij deze controle ging het dan ook niet alleen om het bekeuren van weggebruikers die zich schuldig maken aan overtredingen en om het innen van openstaande boetes. Minstens zo belangrijk was het verzamelen van informatie over wie zich deze avond en nacht op deze snelweg bevonden en met welke reden/welk doel ze dat deden. Zo kreeg de politie een aantal weggebruikers in beeld, die voor haar om meerdere redenen interessant waren en van wie de gegevens weren genoteerd.

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg