49-jarige man overleden, politie gaat uit van gerichte aanslag Sparrenweg Breda

Date:

Deel bericht:

Breda – Een 49-jarige Bredanaar is dinsdagochtend 9 april in het ziekenhuis in Rotterdam overleden. De man is op maandagavond 8 april met zware brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou slachtoffer zijn geworden van een gerichte aanslag uitgevoerd door meerdere daders.

De hulpdiensten kregen rond 21.15 uur een melding van een brand aan de Sparrenweg. De melder sprak daarbij ook over een bom. Meerdere eenheden van de politie, de brandweer en de ambulancedienst gingen daarop ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van een bom. Wel stond er een garagebox, waarin een garagebedrijf gevestigd was, in brand. Het slachtoffer stond inmiddels bij buurtbewoners onder de douche. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. De man heeft in het ziekenhuis aan agenten nog een verklaring kunnen afleggen en is in de loop van de ochtend overleden. Uit die verklaring blijkt dat het slachtoffer zou zijn vastgebonden en in brand zou zijn gestoken. De politie doet daar verder onderzoek naar.

- Advertisement -

Daders
Er zou sprake zijn van drie daders, waarvan er één na het incident is weggereden in een vermoedelijk grijze Volkswagen Caddy 5-VTR-13. Ziet u het voertuig, onderneem dan geen actie, maar bel direct 112.

Onderzoek
De politie doet met een TGO-team (team grootschalige opsporing) onderzoek naar de zaak. Ze zijn daarbij op zoek naar de daders en gaan uit van een gerichte aanslag op het slachtoffer, waar mogelijk een zakelijk geschil aan ten grondslag ligt. Er is ter plaatse technisch en tactisch onderzoek gedaan. De politie stelt ook een verder buurtonderzoek in en gaat daarbij op zoek naar bruikbare camerabeelden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vader (20) verdacht van misdrijf overleden baby in Rotterdams ziekenhuis

Breda - In het onderzoek naar aanleiding van een verdacht overlijden van een baby is dinsdag 2 mei...

Politie onderzoekt dood van 7 weken oud jongetje in Rotterdams ziekenhuis

Breda - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een jongetje van slechts 7 weken oud. Het...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...