20-jarige man uit Rotterdam aangehouden in onderzoek naar overval in woning Marga Klompéstraat Alphen aan den Rijn

Date:

Deel bericht:

Alphen aan den Rijn – De politie heeft dinsdag 9 april een 20-jarige man uit Rotterdam in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een overval in een woning aan de Marga Klompéstraat in Alphen aan den Rijn.

Een echtpaar werd vrijdag 5 april omstreeks 20.30 uur in hun woning aan de Marga Klompéstraat bestolen door een man die een afspraak had gemaakt nadat zij een horloge te koop hadden aangeboden op Marktplaats. De man kwam vrijdagavond naar de woning, bekeek het horloge en liep naar buiten om geld te halen. De man draaide zich echter bij de voordeur om en bedreigde de bewoners met een wapen. De man nam naast het te koop aangeboden horloge ook het horloge van de vrouw mee en verliet de woning.

- Advertisement -

Een zoekactie in de omgeving leidde toen nog niet naar de aanhouding van een verdachte. De verdachte kwam in het onderzoek van de recherche al snel in beeld waarna dinsdag de verdachte kon worden aangehouden. De politie heeft op meerdere verblijf adressen van de verdachte huiszoekingen gedaan op zoek naar de gestolen goederen. De man is in verzekering gesteld voor verder verhoor en wordt vrijdag 12 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Kans verkleinen
Hoewel dit soort overvallen helaas niet altijd te voorkomen is, zijn er tal van tips om de kans zo klein mogelijk te maken. Net als de politie, waarschuwt ook Marktplaats: “Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Marktplaats Berichten verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Mensen met slechte bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten Marktplaats te houden, bijvoorbeeld via Whatsapp of telefoon. Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere advertenties van de verkoper of hoe lang iemand geregistreerd is op Marktplaats. Controleer de gegevens op de website van de politie en check de (ver)koper bijvoorbeeld ook via Google, social media en internetfora. Deel nooit een kopie van je ID/bankpas of rijbewijs. Ook niet als de (ver)koper daar om vraagt.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...