Flinke ravage na plofkraak Houtsmastraat Doetinchem

Date:

Deel bericht:

Doetinchem – Op donderdagavond 11 april vond er een plofkraak plaats bij een geldautomaat aan de Houtsmastraat. Hierbij werd het gebouwtje waarin de pinautomaat zich bevond volledig verwoest. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Ook worden mensen die bewakingscamera’s hebben hangen in de wijde omgeving van de getroffen locatie gevraagd zich te melden.

Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie diverse meldingen van de plofkraak. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de ravage groot te zijn. Het grootste deel van het gebouw bleek verwoest en de resten stonden nog in brand. Ook naastgelegen panden bleken schade te hebben opgelopen. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. Dit moet uit verder onderzoek blijken.

- Advertisement -

Twee personen
De politie heeft inmiddels enkele getuigen gesproken. Zij geven aan dat na de plofkraak twee personen zijn weggereden op een donkere scooter. Beide personen waren geheel in het donker gekleed en ook hun hoofden waren bedekt. De passagier droeg een donkere rugzak. De scooter is vermoedelijk weggereden in de richting van het Bonanzapark.

Getuigenoproep
Personen die donderdagavond in de omgeving van de Houtsmastraat iets hebben gezien dat met de zaak te maken kan hebben, en die nog niet met de politie gesproken hebben, worden gevraagd zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaande link naar het tipformulier. Woont of werkt u in de wijde omgeving van de Houtsmastraat en heeft uw woning of bedrijf bewakingscamera’s hangen, dan vragen wij u ook om zich te melden.

Waarschuwing
Toen de politie ter plaatse kwam na de melding trof zij bij het verwoeste gebouw diverse omstanders aan die door de brokstukken liepen. De politie waarschuwt voor dit soort situaties. Het dichtbij of in de ravage lopen, brengt de nodige gevaren met zich mee. Het is op zo’n moment immers nog onduidelijk of er explosief materiaal is achtergebleven. Ook kan het zijn dat er door de explosie gas vrijkomt of ergens elektriciteit op staat. Naast dat u uzelf in gevaar brengt loopt u bovendien het risico dat u sporen vernietigt. Daarmee kunt u het forensisch onderzoek ernstig belemmeren.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Creatieve Rotterdammer bezorgt automobilist uit Gelderland rits bekeuringen

Rotterdam - Een rolletje tape kwam een man uit Gelderland bijna duur te staan. In korte tijd ontving...

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi Hancateweg-West Hellendoorn

Hellendoorn - Bij een ernstig ongeluk op de Hancateweg-West in Hellendoorn is afgelopen nacht een 16-jarige jongen om...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...