Meer verkeersdoden in 2018

Date:

Deel bericht:

Vandaag heeft de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers bekend gemaakt over het aantal verkeersdoden in het afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat er een stijging is van 11% over heel Nederland. Noord-Brabant is veruit de gevaarlijkste provincie, gevolgd door Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Holland.

Afgelopen jaar vielen er in totaal 678 verkeersdoden. Dit zijn er 65 meer dan in 2017. Het is de grootste stijging sinds 1989. De meeste fatale ongelukken in 2018 gebeurden met personenauto’s (233) en fietsen (228). Met name onder oudere verkeersdeelnemers steeg het aantal doden.

- Advertisement -

Noord-Brabant veruit het gevaarlijkste
De provincie Noord-Brabant kende afgelopen zowel het meeste aantal verkeersdoden als de hoogste stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Afgelopen jaar vielen hier 150 doden, ten opzichte van 98 in 2017: een stijging van 53%. Zuid-Holland staat – net als in 2017 – op de tweede plaats met 100 dodelijke slachtoffers, met een lichte stijging van 3% ten opzichte van 2017.

De derde en vierde plaats worden nauw gevolgd door Gelderland (93) en Noord-Holland (90). In beide provincies was een stijging van ruim 10% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Een mogelijke verklaring van het CBS is dat Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland het meest uitgebreide wegennetwerk hebben, waardoor hier ook meer ongelukken voorkomen.

Meeste slachtoffers per autokilometer in Drenthe
Over het aantal autokilometers – het aantal kilometers per provincie gereden door de bevolking – is juist Drenthe het gevaarlijkst, gevolgd door Noord-Brabant. Zuid-Holland en Utrecht zouden in deze vergelijking juist het veiligst zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...