Meer verkeersdoden in 2018
via

 

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Vandaag heeft de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers bekend gemaakt over het aantal verkeersdoden in het afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat er een stijging is van 11% over heel Nederland. Noord-Brabant is veruit de gevaarlijkste provincie, gevolgd door Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Holland.

Afgelopen jaar vielen er in totaal 678 verkeersdoden. Dit zijn er 65 meer dan in 2017. Het is de grootste stijging sinds 1989. De meeste fatale ongelukken in 2018 gebeurden met personenauto’s (233) en fietsen (228). Met name onder oudere verkeersdeelnemers steeg het aantal doden.

Noord-Brabant veruit het gevaarlijkste
De provincie Noord-Brabant kende afgelopen zowel het meeste aantal verkeersdoden als de hoogste stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Afgelopen jaar vielen hier 150 doden, ten opzichte van 98 in 2017: een stijging van 53%. Zuid-Holland staat – net als in 2017 – op de tweede plaats met 100 dodelijke slachtoffers, met een lichte stijging van 3% ten opzichte van 2017.

De derde en vierde plaats worden nauw gevolgd door Gelderland (93) en Noord-Holland (90). In beide provincies was een stijging van ruim 10% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Een mogelijke verklaring van het CBS is dat Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland het meest uitgebreide wegennetwerk hebben, waardoor hier ook meer ongelukken voorkomen.

Meeste slachtoffers per autokilometer in Drenthe
Over het aantal autokilometers – het aantal kilometers per provincie gereden door de bevolking – is juist Drenthe het gevaarlijkst, gevolgd door Noord-Brabant. Zuid-Holland en Utrecht zouden in deze vergelijking juist het veiligst zijn.

 

Meer verkeersdoden in 2018
via

 

 

Vandaag heeft de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers bekend gemaakt over het aantal verkeersdoden in het afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat er een stijging is van 11% over heel Nederland. Noord-Brabant is veruit de gevaarlijkste provincie, gevolgd door Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Holland.

Afgelopen jaar vielen er in totaal 678 verkeersdoden. Dit zijn er 65 meer dan in 2017. Het is de grootste stijging sinds 1989. De meeste fatale ongelukken in 2018 gebeurden met personenauto’s (233) en fietsen (228). Met name onder oudere verkeersdeelnemers steeg het aantal doden.

Noord-Brabant veruit het gevaarlijkste
De provincie Noord-Brabant kende afgelopen zowel het meeste aantal verkeersdoden als de hoogste stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Afgelopen jaar vielen hier 150 doden, ten opzichte van 98 in 2017: een stijging van 53%. Zuid-Holland staat – net als in 2017 – op de tweede plaats met 100 dodelijke slachtoffers, met een lichte stijging van 3% ten opzichte van 2017.

De derde en vierde plaats worden nauw gevolgd door Gelderland (93) en Noord-Holland (90). In beide provincies was een stijging van ruim 10% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Een mogelijke verklaring van het CBS is dat Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland het meest uitgebreide wegennetwerk hebben, waardoor hier ook meer ongelukken voorkomen.

Meeste slachtoffers per autokilometer in Drenthe
Over het aantal autokilometers – het aantal kilometers per provincie gereden door de bevolking – is juist Drenthe het gevaarlijkst, gevolgd door Noord-Brabant. Zuid-Holland en Utrecht zouden in deze vergelijking juist het veiligst zijn.

 

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Dak van woning losgewaaid Emmastraat Eijsden

Eijsden - Zondagmiddag 16 februari rond 13.15 uur aan de Emmastraat in Eijsden is er een stuk van een dak los gekomen. Het dak is in renovatie en de tijdelijke afdekking heeft het door de harde wind gedeeltelijk begeven. De brandweer is ter plaatse en zal het gat gaan...

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Aangebrand pannetje in woning Ronsseweg Gouda

Gouda - De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een woningbrand in een appartement van een complex aan de Ronsseweg in Gouda. Op het vuur bleek nog een pannetje te staan welke zo heet was geworden dat er een klein brandje ontstond. De brandweer bracht de pan...