Burgerhulpverleners maken het verschil tijdens reanimaties in Nesselande

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In één week tijd hebben Burgerhulpverleners het verschil gemaakt nadat er een melding binnenkwam van een reanimatie. Tot twee keer toe waren zij al gestart met de reanimatie van het slachtoffer voordat de reguliere hulpdiensten ter plaatse zijn. Zo ook zondagmorgen op de Laan van Avant-Garde.

Zodra er iemand een hartstilstand krijgt schakelt de 112 alarmcentrale ook burgerhulpverleners in. Dit zijn personen welke in het bezit zijn van een EHBO + reanimatie diploma. Zij krijgen de melding via een speciale app en per telefoon binnen. In de wijk Nesselande hangen ook meerdere Buurt-AED’s. Deze kunnen worden ontgrendeld en meegenomen.

- Advertisement -

Reanimatie van een slachtoffer moet zo snel mogelijk plaatsvinden om de overlevingskans te vergroten. Zeker in Nesselande moeten hulpverleners soms van ver komen. Burgerhulpverleners in deze wijken maken letterlijk het verschil.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd