Burgerhulpverleners maken het verschil tijdens reanimaties in Nesselande

zondag 21 april 2019 23:43

Rotterdam – In één week tijd hebben Burgerhulpverleners het verschil gemaakt nadat er een melding binnenkwam van een reanimatie. Tot twee keer toe waren zij al gestart met de reanimatie van het slachtoffer voordat de reguliere hulpdiensten ter plaatse zijn. Zo ook zondagmorgen op de Laan van Avant-Garde.

Zodra er iemand een hartstilstand krijgt schakelt de 112 alarmcentrale ook burgerhulpverleners in. Dit zijn personen welke in het bezit zijn van een EHBO + reanimatie diploma. Zij krijgen de melding via een speciale app en per telefoon binnen. In de wijk Nesselande hangen ook meerdere Buurt-AED’s. Deze kunnen worden ontgrendeld en meegenomen.

Reanimatie van een slachtoffer moet zo snel mogelijk plaatsvinden om de overlevingskans te vergroten. Zeker in Nesselande moeten hulpverleners soms van ver komen. Burgerhulpverleners in deze wijken maken letterlijk het verschil.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Burgerhulpverleners maken het verschil tijdens reanimaties in Nesselande
Schrijver:

 

 

Rotterdam – In één week tijd hebben Burgerhulpverleners het verschil gemaakt nadat er een melding binnenkwam van een reanimatie. Tot twee keer toe waren zij al gestart met de reanimatie van het slachtoffer voordat de reguliere hulpdiensten ter plaatse zijn. Zo ook zondagmorgen op de Laan van Avant-Garde.

Zodra er iemand een hartstilstand krijgt schakelt de 112 alarmcentrale ook burgerhulpverleners in. Dit zijn personen welke in het bezit zijn van een EHBO + reanimatie diploma. Zij krijgen de melding via een speciale app en per telefoon binnen. In de wijk Nesselande hangen ook meerdere Buurt-AED’s. Deze kunnen worden ontgrendeld en meegenomen.

Reanimatie van een slachtoffer moet zo snel mogelijk plaatsvinden om de overlevingskans te vergroten. Zeker in Nesselande moeten hulpverleners soms van ver komen. Burgerhulpverleners in deze wijken maken letterlijk het verschil.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!