Nabestaanden slachtoffers brand Gruttostraat Hellevoetsluis doen aangifte

Date:

Share post:

De familie van het omgekomen echtpaar Lampers gaat aangifte doen tegen de brandweer en de gemeente. Dat schrijft het AD op haar website. Het 84-jarige echtpaar kwam in 2016 om het leven als gevolg van een brand in hun woning aan de Gruttostraat in Hellevoetsluis.

De dochters van het echtpaar Rianne en Margaret stelden een extern onderzoek in naar de brand. Dit werd uitbesteed aan onderzoeker Fred Vos, deze deed ook onderzoek naar een fatale flatbrand in Diemen-Zuid. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat alle drie de brandweervoertuigen te laat aankwamen bij de brand. Dit kwam onder andere door personele bezetting welke niet optimaal was.

- Advertisement -

Volgens onderzoeker Vos willen de dochters met het onderzoek voorkomen dat dergelijke incidenten in de toekomst plaats kunnen vinden. Vos zelf is echter niet onomstreden, de brandweercommandant van Diemen Zuid stelde toen dat hij geen expert is, hij is vroeger brandweerman geweest maar heeft volgens hem niets gestudeerd in de richting van brandonderzoeker. Volgens Vos deugde het kazernealarm enkele maanden al niet meer.

Woordvoerder Maurice Lenferink vertelde tegen het AD de aangifte af te wachten. Hij heeft geen idee waar ze precies aangifte van gaan doen. In juni publiceerde de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zelf een rapport met alle feiten over het incident. Aan de hand hiervan zijn er verbeteringen doorgevoerd. Het is echter nog maar de vraag of het echtpaar wel gered had kunnen worden bij aankomst van de brandweer. De brand was aangestoken bij de voordeur en greep razendsnel om zich heen.

Het incident is verschrikkelijk, een heeft naast de familie ook diepe sporen bij de brandweervrijwilligers van onder andere Hellevoetsluis achtergelaten. Als zij opgeroepen worden doen ze er alles aan om zo snel mogelijk uit te rukken met de benodigde bluswagens. Echter moeten ook zij vanuit huis komen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd