Twee mannen aangehouden voor gebruik imitatiewapen in woning
via

 

 

Gewonde na kop-staart aanrijding Molendijk Waarder

Gewonde na kop-staart aanrijding Molendijk Waarder

Waarder - Woensdagavond 19 februari rond 22.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Molendijk in Waarder. Bij het ongeval zijn twee personenauto’s op elkaar gebotst. Een bestuurder is hierbij gewond geraakt, en in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd....

Ridderkerk – Een alerte buurtbewoner ziet zondagavond in een woning aan de Prunuslaan voor het raam een man met een lang wapen. De man kijkt door het vizier en lijkt te richten. De buurtbewoner alarmeerde gelijk de politie.

Het Team Parate Eenheid stapte de woning binnen om het eventuele gevaar snel te beëindigen. Binnen werden twee mannen aangehouden en vijf wapens in beslag genomen. Vanaf de straat kan niet worden beoordeeld of het gaat om een echt wapen en of er iemand bedreigd wordt, dus nemen agenten geen enkel risico.

Na onderzoek blijkt het te gaan om een airsoftwapen, een luchtdrukwapen, een alarmpistool en twee balletjespistolen. Voor het airsoftwapen was geen vergunning, waardoor het bezit illegaal is. Ook het luchtdrukwapen is een illegaal exemplaar. De mannen zijn weer vrijgelaten met een zogenoemde loopzaak; een proces-verbaal waarbij de officier van justitie later een beslissing neemt over een passende afdoening.

 

Twee mannen aangehouden voor gebruik imitatiewapen in woning
Schrijver:

 

 

Ridderkerk – Een alerte buurtbewoner ziet zondagavond in een woning aan de Prunuslaan voor het raam een man met een lang wapen. De man kijkt door het vizier en lijkt te richten. De buurtbewoner alarmeerde gelijk de politie.

Het Team Parate Eenheid stapte de woning binnen om het eventuele gevaar snel te beëindigen. Binnen werden twee mannen aangehouden en vijf wapens in beslag genomen. Vanaf de straat kan niet worden beoordeeld of het gaat om een echt wapen en of er iemand bedreigd wordt, dus nemen agenten geen enkel risico.

Na onderzoek blijkt het te gaan om een airsoftwapen, een luchtdrukwapen, een alarmpistool en twee balletjespistolen. Voor het airsoftwapen was geen vergunning, waardoor het bezit illegaal is. Ook het luchtdrukwapen is een illegaal exemplaar. De mannen zijn weer vrijgelaten met een zogenoemde loopzaak; een proces-verbaal waarbij de officier van justitie later een beslissing neemt over een passende afdoening.

 

Gewonde na kop-staart aanrijding Molendijk Waarder

Gewonde na kop-staart aanrijding Molendijk Waarder

Waarder - Woensdagavond 19 februari rond 22.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Molendijk in Waarder. Bij het ongeval zijn twee personenauto’s op elkaar gebotst. Een bestuurder is hierbij gewond geraakt, en in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd....