Dag van het Park, middeleeuws spektakel in het Schollebos (video)

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Het is bijna weer zover. De dertiende editie van de Dag van het Park staat voor de deur. Op 25 en 26 mei is het Schollebos het toneel van 15e-eeuws spektakel tijdens hét familie-event van het jaar. Waan je in de wereld van stoere ridders en hun jonkvrouwen. U wordt vermaakt met veldslagen, muziek en show. Op zaterdag 25 mei van 16.00 tot 22.00 uur en zondag 26 mei van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Ridders strijden met of zonder paard om de hand van de mooiste jonkvrouwen. Ambachtslieden en andere figuren uit de middeleeuwen nemen u mee terug naar deze bijzondere tijd.

Zaterdag 25 mei 2019, 16.00 uur – 22.00 uur

Vanaf het begin van de dag wordt u getrakteerd op diverse shows. Kijk bij de wapendemonstraties, de fantastische nagespeelde veldslagen en luister naar middeleeuwse muziek. Alles onder het genot van een hapje of drankje, verkrijgbaar bij het horecaplein. Rond 21:00 uur sluiten we de avond af met een spectaculaire vuurshow.

Behalve demonstraties zijn er voor jong en oud ook doe-activiteiten. Bij verschillende workshops haalt u de ware ambachtsman of -vrouw in u naar boven of laat u uw talent als boogschutter zien. Voor sommige activiteiten of workshops betaalt u een kleine vergoeding. Ook staat er op deze dag een gevleugelde verrassing gepland.

Zondag 26 mei 2019, 12.00 uur – 17.00 uur

Na een fantastische zaterdagavond komt het 15e-eeuwse leven in het Schollebos weer langzaam op gang. De zondag staat in het teken van show, spektakel, muziek en acrobatiek. Ook is er een braderie met onder meer kunst en oude Hollandse ambachten. Op het horecaplein kunt u genieten van een hapje en drankje. Kinderen kunnen in de draaimolen, bungeejumpen en zich laten zich schminken.
Bij het toernooiveld staat een tribune voor bezoekers die moeilijk ter been zijn.

Tot ziens op 25 en 26 mei op de Dag van het Park in het Schollebos!

Bereikbaarheid

We raden iedereen aan zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos te komen. Toch met de auto? Parkeer bij metrostation Capelsebrug, metrostation De Terp of achter het gemeentehuis. Vanaf daar rijden oldtimerbussen gratis naar het Schollebos. De bussen rijden zaterdag van 15.45 uur tot 22.15 uur en zondag van 11.45 uur tot 17.15 uur.

Voor informatie kunt u ook terecht op de facebookpagina Dag van het Park Capelle: www.facebook.com/DagvanhetParkCapelle/

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

 

 

- Advertisement -

Gerelateerd