Gouda in de ban van pyromaan; politie zet speciaal rechercheteam in

Date:

Share post:

- Advertisement -

Afgelopen weken bleek geen auto in Gouda nog veilig. Een pyromaan heeft daar inmiddels al negentien auto’s in vlammen op laten gaan. De politie onderzoekt de branden, waar inmiddels een speciaal rechercheteam voor is opgezet.

De branden begonnen op vrijdag 3 mei. Sindsdien zijn er negentien voertuigbranden geweest in verschillende wijk in Gouda. Alle branden gebeurden in de nachtelijke uren. De laatste autobrand was nog afgelopen nacht aan de Plaswijckweg.

Om nieuwe branden tegen te gaan, gaat de politie extra surveilleren. De burgemeester heeft ook bevoegdheden gegeven om mensen preventief te kunnen fouilleren. Alle eerdere branden worden afzonderlijk onderzocht door een speciaal opgezet rechercheteam. Hierbij worden buurtonderzoeken, camerabeelden en andere analyses gebruikt.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Ziet u verdachts? Bel dan direct 112. Mocht u camerabeelden in uw bezit hebben, of beelden tegenkomen op social media (Whatssapp, Facebook, Twitter, Instagram) of heeft u andere informatie de politie kan helpen in het onderzoek, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd