Rotterdam Prins Alexander : Vuurwerk afsteken alleen nog toegestaan in vuurwerkzone

maandag 27 mei 2019 19:08

Rotterdam – Wil je dit jaar vuurwerk afsteken in Rotterdam Prins Alexander denk dan goed na waar je dit doet. De gemeenteraad heeft besloten dat er vanaf dit jaar alleen nog op aangewezen plekken vuurwerk mag worden afgestoken. Dit houdt in dat je alleen in een aangewezen gebied vuurwerk mag afsteken. Doe je dat daarbuiten dan ben je strafbaar.

In de afgelopen jaren waren er al bepaalde gebieden waar geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Dit waren de zogenoemde zones waar vuurwerkafsteken teveel overlast zou geven. Nu zijn de rollen omgedraaid en mag je alleen nog vuurwerk afsteken in de zogenoemde vuurwerkshows.

Vuurwerkshows
Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug blijft bestaan. Maar misschien zijn er op andere plekken in de stad ook locaties geschikt voor lokale (professionele) vuurwerkshows. Het gemeentebestuur heeft alle gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités daarom advies gevraagd over de nieuwe vuurwerkzones en vuurwerkshows.

Advies
Om goed te kunnen adviseren over de situatie per deelgemeente vragen de gebiedscommissie en wijkcomités jouw mening. Je kunt hiervoor onderstaande vragenlijst tot en met 10 juni 2019 van de gemeente Prins Alexander

Link naar formulier https://rotterdam.premiumsurvey.datacoll.nl/nq.cfm?q=3FCF8203-E4A0-4B25-AF1B-3CFB0D865F48

Het is niet bekend of het vuurwerkbeleid ook in andere deelgemeentes van toepassing is.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Rotterdam Prins Alexander : Vuurwerk afsteken alleen nog toegestaan in vuurwerkzone
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Wil je dit jaar vuurwerk afsteken in Rotterdam Prins Alexander denk dan goed na waar je dit doet. De gemeenteraad heeft besloten dat er vanaf dit jaar alleen nog op aangewezen plekken vuurwerk mag worden afgestoken. Dit houdt in dat je alleen in een aangewezen gebied vuurwerk mag afsteken. Doe je dat daarbuiten dan ben je strafbaar.

In de afgelopen jaren waren er al bepaalde gebieden waar geen vuurwerk mocht worden afgestoken. Dit waren de zogenoemde zones waar vuurwerkafsteken teveel overlast zou geven. Nu zijn de rollen omgedraaid en mag je alleen nog vuurwerk afsteken in de zogenoemde vuurwerkshows.

Vuurwerkshows
Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug blijft bestaan. Maar misschien zijn er op andere plekken in de stad ook locaties geschikt voor lokale (professionele) vuurwerkshows. Het gemeentebestuur heeft alle gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités daarom advies gevraagd over de nieuwe vuurwerkzones en vuurwerkshows.

Advies
Om goed te kunnen adviseren over de situatie per deelgemeente vragen de gebiedscommissie en wijkcomités jouw mening. Je kunt hiervoor onderstaande vragenlijst tot en met 10 juni 2019 van de gemeente Prins Alexander

Link naar formulier https://rotterdam.premiumsurvey.datacoll.nl/nq.cfm?q=3FCF8203-E4A0-4B25-AF1B-3CFB0D865F48

Het is niet bekend of het vuurwerkbeleid ook in andere deelgemeentes van toepassing is.

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!