EVA-Team houdt weer drie veroordeelden aan

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het EVA-Team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen week drie personen aan, die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Een 34-jarige man werd vrijdagmorgen 31 mei aangehouden in een flat aan de Boekenrode in Rotterdam. De man heeft zich dinsdag 28 mei onttrokken aan zijn detentie wegens bedreiging en belediging. Hij moest nog een gevangenisstraf van 242 dagen uitzitten. Het EVA team kreeg dan ook direct het verzoek om de man op te sporen en aan te houden. Het team wist het verblijfadres van de man te traceren en hem aan te houden toen hij uit de woning kwam.

- Advertisement -

Maandag 27 mei werden twee veroordeelden aangehouden. Om 15.00 uur hield het EVA-Team samen met het FAST-NL van de Landelijke Eenheid een 27-jarige man aan in de stationshal van het CS in Rotterdam. Tegen de man was door de Hongaarse autoriteiten een Europees Aanhoudings Bevel uitgevaardigd vanwege straatroof waarbij het slachtoffer gewond raakte. Het EVA-Team had informatie dat de man met de trein vanuit Duitsland onderweg was naar Rotterdam.

De andere veroordeelde, een 36-jarige man, werd maandag om 11.00 uur aangehouden in Baarle-Nassau. Hij was op 8 april dit jaar door de Haagse Rechtbank veroordeeld tot 294 dagen gevangenisstraf wegens diefstal en afpersing. Na onderzoek van het EVA-Team op meerdere mogelijke adressen van de man nam hij telefonisch contact op met het team. De man meldde zich volgens afspraak op maandag waarna hij werd aangehouden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...