Veiligheidsdag op 8 juni in Rotterdam

woensdag 5 juni 2019 19:23

Rotterdam – Met een ambulance, politiemotor of de nieuwste politie Audi op de foto? Zien hoe een hennepkwekerij eruit ziet en ruikt, spuiten met brandweerslangen, ontsnappen uit een escape-bus en een Meet & Greet met politiehond Bumper. Het kan allemaal op de Veiligheidsdag die politie, ambulance, brandweer en anderen organiseren op zaterdag 8 juni van 11.00-16.00 uur.

Bezoekers kunnen terecht op het evenemententerrein naast Ahoy voor leuke activiteiten, demonstraties en informatieve stands. Iedereen is welkom, maar voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is het een feest. De toegang is gratis.

Tijdens deze dag kunnen inwoners van Rotterdam meer te weten komen over de regionale hulpdiensten die er actief zijn in de regio. Ook zijn er verschillende demonstraties: zo vertonen de brandweermannen hun kunsten en laat een speciaal politieteam zien hoe ze een vuurwapengevaarlijke verdachte aanhouden. Het Noodhulpteam Plus van het Rode Kruis geeft een demo hoe zij worden in gezet bij een ongeval of ramp met meerdere slachtoffers.

Ook zijn de ambulance-, brandweer- en de nieuwste politievoertuigen en – motoren te bezichtigen en kunnen jong en oud ermee op de foto gaan.

Politietattoo plakken, speurtocht en meet & greet met Politiehond Bumper
Kinderen kunnen een heuse politietattoo scoren, meedoen aan een speurtocht over het terrein en een leuke goodiebag in de wacht slepen. En voor de fans: politiehond Bumper is van dichtbij te bekijken.

Snuffelen aan hennep of kraak de code in de escapebus
Hoe ziet een hennepkwekerij eruit? En hoe ruikt hennep eigenlijk? Het wordt allemaal uitgelegd in de hennepcontainer die op het terrein staat. Voor de puzzelaars staat er een heuse escapebus waarin je binnen 10 minuten de code moet kraken om jezelf te bevrijden uit de bus.

Programma
11:00 uur opening evenemententerrein: welkomstwoord door politie Rotterdam-Zuid
12:00 uur demo 1: Politiedemo: aanhouden vuurwapengevaarlijke verdachte
13:00 uur demo 2: Politiedemo: Dienst Speciale Interventies
14:00 uur demo 3: Rode Kruis
15:00 uur demo 4: Politie / Brandweer / Ambulance / Noodhulpteam+
16:00 uur Einde evenement

 

0 reacties

Veiligheidsdag op 8 juni in Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Met een ambulance, politiemotor of de nieuwste politie Audi op de foto? Zien hoe een hennepkwekerij eruit ziet en ruikt, spuiten met brandweerslangen, ontsnappen uit een escape-bus en een Meet & Greet met politiehond Bumper. Het kan allemaal op de Veiligheidsdag die politie, ambulance, brandweer en anderen organiseren op zaterdag 8 juni van 11.00-16.00 uur.

Bezoekers kunnen terecht op het evenemententerrein naast Ahoy voor leuke activiteiten, demonstraties en informatieve stands. Iedereen is welkom, maar voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is het een feest. De toegang is gratis.

Tijdens deze dag kunnen inwoners van Rotterdam meer te weten komen over de regionale hulpdiensten die er actief zijn in de regio. Ook zijn er verschillende demonstraties: zo vertonen de brandweermannen hun kunsten en laat een speciaal politieteam zien hoe ze een vuurwapengevaarlijke verdachte aanhouden. Het Noodhulpteam Plus van het Rode Kruis geeft een demo hoe zij worden in gezet bij een ongeval of ramp met meerdere slachtoffers.

Ook zijn de ambulance-, brandweer- en de nieuwste politievoertuigen en – motoren te bezichtigen en kunnen jong en oud ermee op de foto gaan.

Politietattoo plakken, speurtocht en meet & greet met Politiehond Bumper
Kinderen kunnen een heuse politietattoo scoren, meedoen aan een speurtocht over het terrein en een leuke goodiebag in de wacht slepen. En voor de fans: politiehond Bumper is van dichtbij te bekijken.

Snuffelen aan hennep of kraak de code in de escapebus
Hoe ziet een hennepkwekerij eruit? En hoe ruikt hennep eigenlijk? Het wordt allemaal uitgelegd in de hennepcontainer die op het terrein staat. Voor de puzzelaars staat er een heuse escapebus waarin je binnen 10 minuten de code moet kraken om jezelf te bevrijden uit de bus.

Programma
11:00 uur opening evenemententerrein: welkomstwoord door politie Rotterdam-Zuid
12:00 uur demo 1: Politiedemo: aanhouden vuurwapengevaarlijke verdachte
13:00 uur demo 2: Politiedemo: Dienst Speciale Interventies
14:00 uur demo 3: Rode Kruis
15:00 uur demo 4: Politie / Brandweer / Ambulance / Noodhulpteam+
16:00 uur Einde evenement

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!