woensdag, augustus 4, 2021
18.8 C
Rotterdam
woensdag 4 augustus 2021

Drie jaar cel geëist tegen man die buurman langdurig lastig viel

Den Haag – Een Hagenaar werd in 2017 en 2018 wekenlang getreiterd door een anonieme plaaggeest. Op zijn ramen, voordeur en in het slot werden poep, plas en verf gesmeerd. Ruiten sneuvelden en ook werden stinkbommen en vuurwerk naar binnen gegooid. Uiteindelijk was op camerabeelden zijn bovenbuurman te zien, iemand met wie hij goed omging. ‘Absurd gedrag’, aldus de officier van justitie. Zij eiste drie jaar cel tegen de 29-jarige boze bovenbuurman.

Van december 2017 tot januari 2018 was de Hagenaar slachtoffer van anonieme pesterijen. Dat ging zover dat hij niet meer in de kamer aan de voorkant durfde te slapen uit angst dat er ’s nachts weer iets door de ruit zou vliegen.

Zijn herhaalde aangiftes leidden tot de installatie van een camera. Daarop was te zien hoe zijn bovenbuurman ’s nachts voor de deur stond, op de ramen bonkten en smerende bewegingen maakte bij de voordeur.

Vervuilde woning
De politie besloot hierop de man aan te houden. De man bleek niet thuis, maar trof wel een zeer vervuilde woning aan. Hierin lagen honderden poststukken, bankbescheiden, gereedschappen, kentekenbewijzen, identiteitsbewijzen en navigatiesystemen. Een aanzienlijk deel daarvan bleek te zijn gestolen.

Nog dezelfde dag belde de verdachte met de politie omdat hij ontstemd was over de zoeking in zijn woning. Daarbij bedreigde hij een agent en zijn gezin. Hij wist de vrouw van de agent via social media op te sporen, belde haar op haar werk en bedreigde ook haar.

Overschrijvingsboekjes
Het daarop volgende politieonderzoek wees uit dat de verdachte de rekeningen van verschillende mensen leeg trok. Hij beschikte over overschrijvingsboekjes op hun naam, maakte daarmee geld over om bestellingen te plaatsen en liet die bestellingen bezorgen in de buitenbrievenbussen van weer anderen die hij leeg wist te halen. Zo wist hij bijna een ton af te boeken van de rekeningen van zijn slachtoffers.

In totaal legt het OM de man elf feiten ten laste, zoals stalking, heling van gestolen goederen, bedreiging, diefstal en verduistering. Zelf ontkent hij, zegt alles onzinnig te vinden en zijn zaakjes prima te kunnen regelen. Maar volgens de officier van justitie heeft hij hulp, begeleiding en behandeling nodig: “Maar zolang verdachte zelfs niets wil, wordt dat lastig. Dan resteert er niets anders dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.” Zij eiste daarom drie jaar cel tegen de bovenbuurman.

De uitspraak is over twee weken.

Related Articles

Mobiele politiepost in Rotterdam-zuid na recente schietincidenten

0
Rotterdam - De politie plaatst komende dagen een mobiele politiepost in de wijk Feyenoord. Dit...

Brandweer doorzoekt sloot na vondst kinderkleding Meeuwenhoek Spijkenisse

0
De brandweer is vanmorgen rond kwart over 9 opgeroepen voor een persoon te water aan...

Bewoner door buurman uit woning gered de Baronie Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een bewoner van een woning aan de Baronie mag van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één

Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één [...]

'Laat Joshua de laatste zijn, het is tijd dat wij opstaan'

'Laat Joshua de laatste zijn, het is tijd dat wij opstaan' [...]

Feyenoord stelt massale vragenlijsten niet op prijs

Feyenoord stelt massale vragenlijsten niet op prijs [...]

Veel handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvliet

Veel handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvliet [...]

Rotterdam in tranen; honderden bijeen voor Joshua (15)

Rotterdam in tranen; honderden bijeen voor Joshua (15) [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,012VolgersVolg