woensdag, augustus 4, 2021
21.1 C
Rotterdam
woensdag 4 augustus 2021

Zeven jaar cel en TBS geëist na gewelddadige verkrachting Rotterdam

Rotterdam – Vandaag stond in de rechtbank in Rotterdam de man terecht die verdacht wordt van een gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw in juli vorig jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 7 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging tegen de man.

In de vroege ochtend van zaterdag 21 juli werd een 20-jarige vrouw in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Ze raakte daarbij zeer ernstig  gewond en moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct met een grootschalig onderzoek, dat leidde tot de aanhouding van een 18-jarige verdachte op dinsdagavond 24 juli 2018. De man zit sindsdien vast op verdenking van poging moord en verkrachting.

Adolescentenstrafrecht
Tijdens de zitting werd in gegaan op de vraag of de man berecht moet worden volgens het adolescentenstrafrecht. Het OM vindt dit door de ernst van de feiten en de gevolgen die dat heeft gehad voor met name het slachtoffer niet passend. Het OM stelt zich op het standpunt dat daarom een langere gevangenisstraf dan mogelijk onder het adolescentenstrafrecht moet worden opgelegd en dat een behandeling in het kader van de TBS noodzakelijk is.

Impact op het slachtoffer
Het Openbaar Ministerie ging tijdens de zitting in op het gewelddadige gedrag en de persoon van de verdachte. Daarnaast benadrukte het OM de gevolgen voor het slachtoffer, dat door het zeer gewelddadige incident dat haar is overkomen sterk beperkt wordt in haar dagelijks functioneren. Volgens het OM moet compensatie van dit leed bij de strafoplegging voorop staan.

De man stond naast de verkrachting en poging moord van dit slachtoffer eveneens terecht voor een aantal andere strafbare feiten, waaronder aanranding en straatroof. Volgens het OM hoort bij deze serie feiten niets anders dan een aanzienlijke gevangenisstraf.

De rechtbank doet op 20 juni uitspraak.

Related Articles

Mobiele politiepost in Rotterdam-zuid na recente schietincidenten

0
Rotterdam - De politie plaatst komende dagen een mobiele politiepost in de wijk Feyenoord. Dit...

Brandweer doorzoekt sloot na vondst kinderkleding Meeuwenhoek Spijkenisse

0
De brandweer is vanmorgen rond kwart over 9 opgeroepen voor een persoon te water aan...

Bewoner door buurman uit woning gered de Baronie Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een bewoner van een woning aan de Baronie mag van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één

Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één [...]

'Laat Joshua de laatste zijn, het is tijd dat wij opstaan'

'Laat Joshua de laatste zijn, het is tijd dat wij opstaan' [...]

Feyenoord stelt massale vragenlijsten niet op prijs

Feyenoord stelt massale vragenlijsten niet op prijs [...]

Veel handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvliet

Veel handtekeningen tegen gedeeltelijk sluiten Haringvliet [...]

Rotterdam in tranen; honderden bijeen voor Joshua (15)

Rotterdam in tranen; honderden bijeen voor Joshua (15) [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,012VolgersVolg