Poging overval op Rotterdamse juwelier; politie zoekt getuigen

Date:

Share post:

Rotterdam – Drie mannen probeerden woensdagochtend om 09.15 uur met een mes een juwelier aan de Hordijk binnen te dringen. De deur zat op slot, dus ver komen ze niet. Als de daders dat merken, maken ze rechtsomkeert en vluchten. Ondanks dat het bij een poging is gebleven, is de eigenaar enorm geschrokken van wat had kúnnen gebeuren.

De juwelier is onderin een dijkwoning gevestigd en bereikbaar via de tuin aan de achterkant. Het slachtoffer zat in zijn zaak te werken toen hem opviel dat er drie mannen in de tuin stonden. Ze droegen capuchons over hun hoofden en een van hen had een mes in zijn hand.

De verdachten liepen op de deur van de zaak af, maar merkten al snel dat die op slot zat. Een voorzorgsmaatregel die het slachtoffer had genomen na een eerdere overval. De daders wachtten niet op wat zou komen en gingen er vandoor in de richting van de Keverdijk. De gewaarschuwde politie was er snel, maar het onderzoek in de omgeving leidde nog niet naar de daders.

Onderzoek naar de daders
Er is gelijk een onderzoek gestart, camerabeelden worden opgevraagd en bekeken en we zijn op zoek naar getuigen die het trio misschien voorafgaand of na afloop van hun poging hebben gezien.

Twee van de mannen hadden een smal postuur. Een van hen droeg een blauwe jas, een zwarte trainingsbroek en had een groene rugtas bij zich. De ander droeg een blauw trainingspak en had een pet op. De derde verdachte was wat dikker. Hij droeg een donkere jas met witte ritssluitingen en een zwarte jas. Alle drie droegen ze gezichtsbedekking en hadden ze hun capuchon over hun hoofd getrokken.

Getuigenoproep
Heeft u meer informatie over deze overval, neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -

Gerelateerd