Twee mannen aangehouden na verstoren commissievergadering in gemeentehuis

Date:

Share post:

Alphen aan den Rijn – Twee personen verstoorden met hun houding en gedrag donderdag 6 juni een commissievergadering. De mannen zijn door de beveiliging uit het gemeentehuis verwijderd. Voor het gemeentehuis vroeg een agent hen om hun legitimatiebewijs. Hierop reageerden zij beiden agressief en weigerden zij zich te legitimeren.

De twee mannen van 55 jaar uit Boskoop bedreigden vervolgens de agent, waarna hij de hulp van extra politiemensen inriep. De mannen verzetten zich met geweld tegen hun aanhouding. Zij hielden beide mannen aan voor onder meer het verstoren van de openbare orde, het bedreigen van een ambtenaar in functie en voor openbare dronkenschap.

- Advertisement -

Een van de agenten heeft tegen de mannen aangifte gedaan van bedreiging. Agressie, bedreiging en geweld tegen politieambtenaren is onacceptabel. Politieambtenaren hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen en met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook tegen medewerkers, worden niet getolereerd.

- Advertisement -

Gerelateerd