Twee mannen aangehouden na verstoren commissievergadering in gemeentehuis
via

 

 

Alphen aan den Rijn – Twee personen verstoorden met hun houding en gedrag donderdag 6 juni een commissievergadering. De mannen zijn door de beveiliging uit het gemeentehuis verwijderd. Voor het gemeentehuis vroeg een agent hen om hun legitimatiebewijs. Hierop reageerden zij beiden agressief en weigerden zij zich te legitimeren.

De twee mannen van 55 jaar uit Boskoop bedreigden vervolgens de agent, waarna hij de hulp van extra politiemensen inriep. De mannen verzetten zich met geweld tegen hun aanhouding. Zij hielden beide mannen aan voor onder meer het verstoren van de openbare orde, het bedreigen van een ambtenaar in functie en voor openbare dronkenschap.

Een van de agenten heeft tegen de mannen aangifte gedaan van bedreiging. Agressie, bedreiging en geweld tegen politieambtenaren is onacceptabel. Politieambtenaren hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen en met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook tegen medewerkers, worden niet getolereerd.

 

Twee mannen aangehouden na verstoren commissievergadering in gemeentehuis
Schrijver:

 

 

Alphen aan den Rijn – Twee personen verstoorden met hun houding en gedrag donderdag 6 juni een commissievergadering. De mannen zijn door de beveiliging uit het gemeentehuis verwijderd. Voor het gemeentehuis vroeg een agent hen om hun legitimatiebewijs. Hierop reageerden zij beiden agressief en weigerden zij zich te legitimeren.

De twee mannen van 55 jaar uit Boskoop bedreigden vervolgens de agent, waarna hij de hulp van extra politiemensen inriep. De mannen verzetten zich met geweld tegen hun aanhouding. Zij hielden beide mannen aan voor onder meer het verstoren van de openbare orde, het bedreigen van een ambtenaar in functie en voor openbare dronkenschap.

Een van de agenten heeft tegen de mannen aangifte gedaan van bedreiging. Agressie, bedreiging en geweld tegen politieambtenaren is onacceptabel. Politieambtenaren hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen en met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook tegen medewerkers, worden niet getolereerd.

 

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Den Haag - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een celstraf van vijf jaar geëist tegen een 39-jarige Hagenaar die zich volgens het OM jarenlang bezig hield met wapenhandel. De zaak kwam aan het licht toen hij in 2019 werd aangehouden voor huiselijk geweld. In huis...

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Rotterdam - De rechtbank veroordeelde deze week een (inmiddels) 19-jarige jongen voor een aantal straatroven die hij oktober vorig jaar pleegde op Rotterdam-Zuid. Bij de straatroven maakte de jongen telkens een ketting buit. Afgelopen oktober kreeg de politie...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!