Krimpense Boa’s krijgen AED

woensdag 12 juni 2019 12:39

Krimpen aan den IJssel – Krimpense BOA’s krijgen vandaag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd door burgemeester Vroom. Gekozen is voor een kleine AED, zodat deze samen met de pakketten in een rugzak kan. De BOA’s kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk mee nemen op de fiets of in de auto.

Nieuwe uitrusting hard nodig

Burgemeester Martijn Vroom: “Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze BOA’s regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBO-pakket hard nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat onze BOA’s goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen.” De nieuwe uitrusting van de BOA’s sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was een van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED’s in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Senior-BOA Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. “Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden!” De BOA’s hebben tijdens de reguliere EHBO/ Reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de “First Responder On Scene” training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is. Het traumapakket bestaat uit een aanvulling op de verbandtas/koffer (4x SAM tourniquet, 2x chestseal, 2x bloedstelpend verband, extra drukverbanden en een tourniquet, een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige bloedingen te stoppen).

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel Foto : Wijntjes fotografie

 

0 reacties

Krimpense Boa’s krijgen AED
Schrijver:

 

 

Krimpen aan den IJssel – Krimpense BOA’s krijgen vandaag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd door burgemeester Vroom. Gekozen is voor een kleine AED, zodat deze samen met de pakketten in een rugzak kan. De BOA’s kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk mee nemen op de fiets of in de auto.

Nieuwe uitrusting hard nodig

Burgemeester Martijn Vroom: “Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze BOA’s regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBO-pakket hard nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat onze BOA’s goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen.” De nieuwe uitrusting van de BOA’s sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was een van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED’s in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Senior-BOA Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. “Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden!” De BOA’s hebben tijdens de reguliere EHBO/ Reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de “First Responder On Scene” training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is. Het traumapakket bestaat uit een aanvulling op de verbandtas/koffer (4x SAM tourniquet, 2x chestseal, 2x bloedstelpend verband, extra drukverbanden en een tourniquet, een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige bloedingen te stoppen).

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel Foto : Wijntjes fotografie

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Motorrijder gewond na valpartij N470 Pijnacker

Pijnacker - Een motorrijder is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij net na de Klapwijksezoom op de N470 onderuit ging in een bocht. Het slachtoffer kwam hard op de grond terecht en omstanders verleenden direct eerste hulp. Hulpverleners waaronder het Mobiel Medisch...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!