Krimpense Boa’s krijgen AED

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – Krimpense BOA’s krijgen vandaag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd door burgemeester Vroom. Gekozen is voor een kleine AED, zodat deze samen met de pakketten in een rugzak kan. De BOA’s kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk mee nemen op de fiets of in de auto.

Nieuwe uitrusting hard nodig

Burgemeester Martijn Vroom: “Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze BOA’s regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBO-pakket hard nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat onze BOA’s goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen.” De nieuwe uitrusting van de BOA’s sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was een van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED’s in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

- Advertisement -

Senior-BOA Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. “Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden!” De BOA’s hebben tijdens de reguliere EHBO/ Reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de “First Responder On Scene” training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is. Het traumapakket bestaat uit een aanvulling op de verbandtas/koffer (4x SAM tourniquet, 2x chestseal, 2x bloedstelpend verband, extra drukverbanden en een tourniquet, een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige bloedingen te stoppen).

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel Foto : Wijntjes fotografie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Melding vuurwapen zorgt voor grootschalige inzet politie in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagavond 21 maart rond 21.25 uur kleurde een groot gedeelte van Krimpen aan...

Bestuurster slaat op de vlucht bij verkeerscontrole in Rotterdam, agent gewond geraakt

Rotterdam - Woensdagochtend 13 maart is een automobiliste aangehouden na een achtervolging. Deze zou zijn gestart in Rotterdam...

Meerdere woningen aan Hoflaan in Krimpen aan den IJssel zonder stroom

Krimpen aan den IJssel - Maandagavond 11 maart zijn meerdere woningen aan de Hoflaan zonder stroom komen te...

Woningen ontruimd door lekkende LPG tank van camper Leeuwerikstraat Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Zaterdagavond 27 januari rond 20.00 uur zijn op de Leeuwerikstraat in Krimpen aan...