zondag, augustus 1, 2021
15 C
Rotterdam
zondag 1 augustus 2021

Krimpense Boa’s krijgen AED

Krimpen aan den IJssel – Krimpense BOA’s krijgen vandaag een automatische externe defibrillator (AED) en een trauma- en EHBO-pakket overhandigd door burgemeester Vroom. Gekozen is voor een kleine AED, zodat deze samen met de pakketten in een rugzak kan. De BOA’s kunnen hun nieuwe uitrusting zo makkelijk mee nemen op de fiets of in de auto.

Nieuwe uitrusting hard nodig

Burgemeester Martijn Vroom: “Door de verkeersdrukte en bijvoorbeeld de Algerabrug zijn onze BOA’s regelmatig als eerste aanwezig op plaatsen waar een AED of trauma- en EHBO-pakket hard nodig is. Ik vind het daarom enorm belangrijk dat onze BOA’s goed uitgerust zijn, zodat zij nog beter alle Krimpenaren in nood kunnen helpen.” De nieuwe uitrusting van de BOA’s sluit goed aan op de Krimpense 6-minutenzone. Krimpen was een van de eerste gemeenten in Zuid-Holland met genoeg AED’s in beveiligde kasten om dag-en-nacht binnen 6 minuten iemand met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Senior-BOA Xander geeft aan blij te zijn met deze extra uitrusting. “Als wij bijvoorbeeld in het buitengebied op de portofoon een melding krijgen dat iemand een hartstilstand heeft, kunnen wij als we in de buurt zijn gelijk reanimeren. Elke minuut telt, dus we hopen hiermee levens te kunnen redden!” De BOA’s hebben tijdens de reguliere EHBO/ Reanimatie trainingen met de pakketten en AED leren werken. Binnenkort volgen zij de “First Responder On Scene” training die primair op traumaletsel is gericht.

Een AED wordt gebruikt om mensen te reanimeren die een hartstilstand hebben gekregen. De elektrische impulsen van het apparaat laten de hartspier weer samentrekken. Kastjes met daarop een groene sticker geven doorgaans in openbare gebouwen aan waar een AED te vinden is. Het traumapakket bestaat uit een aanvulling op de verbandtas/koffer (4x SAM tourniquet, 2x chestseal, 2x bloedstelpend verband, extra drukverbanden en een tourniquet, een knelverband dat om een arm of been wordt aangelegd om zeer ernstige bloedingen te stoppen).

 

Tekst : gemeente Krimpen aan den IJssel Foto : Wijntjes fotografie

Related Articles

Vrouw zwaargewond na vechtpartij De Vallei Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag...

Auto en woning beschoten bij schietpartijen in Rotterdam Zuid

0
Rotterdam - Wederom hebben er vannacht in de omgeving van de Oranjeboomstraat in Rotterdam weer...

Gewonde en aanhouding na steekpartij Singel Dordrecht

0
Dordrecht - Bij een steekpartij aan de Singel in Dordrecht is in de nacht van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen?

Wie mishandelt kraaien in Overschie met plastic voorwerpen? [...]

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter

Douwe Bob maakt excuses aan Rotterdammer Raemon Sluiter [...]

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam

2983 nieuwe coronagevallen, 216 in Rotterdam [...]

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden

Haven Rotterdam begint vaccinatie alle zeevarenden [...]

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge

Politie: vijf aanhoudingen na schietpartij op de Donge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,006VolgersVolg