Politie op zoek naar Hicham M. voor liquidatie poging Allard Piersonstraat Rotterdam

Date:

Share post:

Een 31-jarige man is dinsdagavond 21 mei neergeschoten op de Allard Piersonstraat. Het slachtoffer reed even voor 21.00 uur via de Craandijkstraat de Allard Piersonstraat in. Hij stapte uit en vlak daarna werd hij beschoten. Er waren die avond veel getuigen op straat met wie de politie hoopt te spreken.

Omschrijving

- Advertisement -

Op de hoek van de straat staan verschillende groepjes. Opeens vliegen de kogels door de woonwijk. Een straat met winkels. Woningen. Volk op straat. Kinderen. Een man raakt zwaar gewond. Hij ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dit schietincident op de Allard Piersonstraat is niet het enige schieten de afgelopen tijd. Rotterdam-Zuid, -West, -Oost. Rechercheurs hebben er hun handen vol aan. Andere zaken worden opzij geschoven. De onderzoeken naar de schietpartijen hebben de hoogste prioriteit. Dit geweld moet stoppen. Dat kan de politie echter niet alleen. Daar is onder andere de hulp van het publiek bij nodig.

Brede aanpak
De aanpak van wapens en wapengeweld wordt van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreide opsporingsonderzoeken bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten. Door meer en slimmer informatie vast te leggen en te delen, wordt het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerken vergroot. Deze worden extra in de gaten gehouden. Op allerlei manieren.

Verdachte in beeld
Die informatiepositie maakt ook dat de politie bij incidenten sneller een beeld kan vormen bij de verdachten en achtergronden van schietpartijen. Het is een combinatie van puzzelstukjes die in het geval van de Allard Piersonstraat leiden tot de verdenking richting de 25-jarige man. Zijn verblijfplaats is echter onbekend. Vraag aan het publiek vanavond; wie (her)kent deze man en weet waar hij momenteel verblijft?

Ook nog getuigen gezocht
Binnen dat onderzoek zijn enkele getuigen gesproken, maar er waren die avond veel getuigen op straat. Meer dan nu bekend.
Ieder klein detail over deze zaak kan het onderzoek verder helpen. Het is dus van groot belang dat mensen die iets hebben gezien, zich melden bij de politie. Ook als je denkt dat wat je hebt gezien niet belangrijk is.

Vertrouwelijk en anoniem
Wie vertrouwelijk wil praten met de politie kan terecht bij Team Nationale Inlichtingen: 079 345 8 9999. Ook anoniem is het mogelijk om een tip door te geven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

https://nieuwsopbeeld.nl/2019/05/21/gewonde-na-schietpartij-allard-piersonstraat-rotterdam/

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd