Persleidingbreuk Moderato in Krimpen aan den IJssel

Date:

Share post:

Krimpen aan den IJssel – Woensdag 19 juni is een persleidingbreuk geconstateerd bij rioolgemaal Moderato in Krimpen aan den IJssel. Persleidingen pompen het afvalwater naar onze afvalwaterzuiverings-installaties. De pompen zijn nu stilgezet.

 

GRAAFWERKZAAMHEDEN

Op dit moment is een aannemer aan het graven om de breuk bloot te leggen. Daarna verwachten zij een prognose te kunnen geven over de duur van de herstelwerkzaamheden.

AFVOER VAN WATER

Een deel van het afvalwater uit de leiding wordt afgevoerd naar putten in de buurt die dit water kunnen verwerken. Het andere deel wordt overgestort op sloten in de omgeving.

SLOOT

In de sloot naast het gemaal is afvalwater terecht gekomen. Deze sloot is dichtgezet zodat het water niet verder in het watersysteem terecht kan komen. Er worden maatregelen getroffen om de sloot schoon te maken.

-UPDATE- DOEKENPROP

Om 14.00 uur vanmiddag heeft de aannemer een grote doekprop uit de persleiding verwijderd. Daardoor kwam er veel water uit de leiding en stroomde de put over. Er wordt hard gewerkt om de breuk te herstellen.

 

Tekst en foto : Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

 

 

- Advertisement -

Gerelateerd