Meerdere personen onwel na inhaleren gas in woning

Date:

Share post:

Den Haag – In een woning aan het Roggekamp zijn een aantal personen vanmiddag onwel geworden nadat zij gas hadden geïnhaleerd.

Een vijftal personen dachten dat zij lachgas inhaleerden, maar dit is waarschijnlijk een ander gas geweest. Hierdoor raakten zij onwel. In eerste instantie werd eveneens een traumahelikopter gealarmeerd, maar deze werd geannuleerd. De personen mochten na een controle door het ambulancepersoneel weer naar huis.

- Advertisement -

De brandweer heeft metingen verricht in de woning, om er zeker van te zijn dat er geen schadelijk gas meer was. Wat voor gas er precies in de gasfles zat die de slachtoffers gebruikten, is onbekend. De politie heeft de gasfles in beslag genomen.

Legale drug
Lachgas (N2O) is een gas wat legaal gekocht kan worden. In de medische wereld wordt het gas gebruikt als narcosemiddel, maar ook voor alledaagse zaken, zoals in slagroomspuiten.

Omdat het inhaleren van het gas een korte en (soms sterke) roes veroorzaakt, gebruiken mensen het als legaal verkrijgbare drug. De gebruiker hoort en ziet de wereld anders, en kan een lachkick krijgen, waar het gas zijn naam aan dankt.

- Advertisement -

Gerelateerd