Minister Justitie en veiligheid blundert met alternatief 112-nummer Binnenhof Den Haag

Date:

Share post:

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een flinke blunder gemaakt met het verspreiden van een alternatief nummer voor 112. De politie verstuurde via een NL-alert om kwart over zes een alternatief telefoonnummer om 112 te kunnen bereiken. Zij verstuurden echter het 06-nummer van de Telegraaf Tiplijn.

Hoe de fout kon gebeuren is niet bekend. Hierover zullen later kamervragen worden gesteld. De Telegraaf meldde de fout direct aan het ministerie om het te laten corrigeren. De Telegraaf heeft alle meldingen die zijn binnengekomen doorgezet en zal dit voorlopig blijven doen.

- Advertisement -

Het alarmnummer 112 en 0900-44 zijn sinds vanmiddag 16.00 uur niet meer te bereiken vanwege een grote landelijke storing bij KPN. Bel in plaats daarvan naar 088-6628240 voor spoed (112-situaties) of bel naar 088-9659630 indien er geen spoed is en u de politie wil bereiken. Gebruik niet WhatsApp, maar kies voor de normale belfunctie.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

- Advertisement -

Gerelateerd