Minister Justitie en veiligheid blundert met alternatief 112-nummer Binnenhof Den Haag

maandag 24 juni 2019 19:28

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een flinke blunder gemaakt met het verspreiden van een alternatief nummer voor 112. De politie verstuurde via een NL-alert om kwart over zes een alternatief telefoonnummer om 112 te kunnen bereiken. Zij verstuurden echter het 06-nummer van de Telegraaf Tiplijn.

Hoe de fout kon gebeuren is niet bekend. Hierover zullen later kamervragen worden gesteld. De Telegraaf meldde de fout direct aan het ministerie om het te laten corrigeren. De Telegraaf heeft alle meldingen die zijn binnengekomen doorgezet en zal dit voorlopig blijven doen.

Het alarmnummer 112 en 0900-44 zijn sinds vanmiddag 16.00 uur niet meer te bereiken vanwege een grote landelijke storing bij KPN. Bel in plaats daarvan naar 088-6628240 voor spoed (112-situaties) of bel naar 088-9659630 indien er geen spoed is en u de politie wil bereiken. Gebruik niet WhatsApp, maar kies voor de normale belfunctie.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

 

0 reacties

Minister Justitie en veiligheid blundert met alternatief 112-nummer Binnenhof Den Haag
Schrijver:

 

 

Den Haag – Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een flinke blunder gemaakt met het verspreiden van een alternatief nummer voor 112. De politie verstuurde via een NL-alert om kwart over zes een alternatief telefoonnummer om 112 te kunnen bereiken. Zij verstuurden echter het 06-nummer van de Telegraaf Tiplijn.

Hoe de fout kon gebeuren is niet bekend. Hierover zullen later kamervragen worden gesteld. De Telegraaf meldde de fout direct aan het ministerie om het te laten corrigeren. De Telegraaf heeft alle meldingen die zijn binnengekomen doorgezet en zal dit voorlopig blijven doen.

Het alarmnummer 112 en 0900-44 zijn sinds vanmiddag 16.00 uur niet meer te bereiken vanwege een grote landelijke storing bij KPN. Bel in plaats daarvan naar 088-6628240 voor spoed (112-situaties) of bel naar 088-9659630 indien er geen spoed is en u de politie wil bereiken. Gebruik niet WhatsApp, maar kies voor de normale belfunctie.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

 

Politie beëindigd illegaal fuikfeest op het water in Dordrecht

Politie beëindigd illegaal fuikfeest op het water in Dordrecht

De politie in Dordrecht heeft zaterdagavond een illegaal fuikfeest op de Nieuwe Merwede ter hoogte van de Zuidhaven in Dordrecht beëindigd. Agenten kregen in eerste instantie een melding van geluidsoverlast binnen maar troffen vervolgens op het water een groot feest...

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Woning geventileerd na brand Leliestraat Sittard

Sittard - Maandagmorgen 10 augustus rond 0.10 uur was brand ontstaan in een woning aan de Leliestraat in Sittard. De brandweer heeft de brand weten te blussen en de woning geventileerd. Hoe de brand in de woning is ontstaan is niet bekend.Foto's : AS Media Bjorn de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!