woensdag, januari 20, 2021

Recordhoeveelheid Crystal Meth aangetroffen in Rotterdams bedrijfspand

Rotterdam / Utrecht -Vorige week heeft de Landelijke Recherche een recordhoeveelheid methamfetamine (crystal meth) aangetroffen in een bedrijfspand in Rotterdam. De drugs lagen in een verborgen ruimte.

In eerste instantie troffen agenten niet direct iets opvallends aan in het pand. Wel viel op dat de binnenmaat van de bovenverdieping van het pand kleiner was dan de buitenmaat. Bij nader onderzoek bleek dat er over de breedte van het pand een (voorzet)muur gemetseld was met daarachter een verborgen ruimte. In deze ruimte lag een groot aantal tassen met daarin methamfetamine verpakt.

Recordhoeveelheid
Samen werd er in totaal een hoeveelheid van 2500 kilo gevonden. De straatwaarde betreft honderden miljoenen euro’s. Deze hoeveelheid is in Nederland en zelfs in Europa nog niet eerder aangetroffen. De lading is intussen vernietigd.

Chemicaliën
Na de vondst ging het politieonderzoek verder en leidde hun naar een loods in Utrecht. In totaal werd hier nog eens 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen, geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs. In het pand trof de politie uitgeholde stenen waarin de eerder aangetroffen verdovende middelen vermoedelijk gesmokkeld werden. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.

Related Articles

Licht gaat spontaan uit in zonnestudio bij bezoekje van agenten in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft maandagavond een inval gedaan bij een zonnebank studio in het...

Winkelier knokt terug tegen overvaller, politie zoekt getuigen Hillevliet Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een belwinkel...

Bedrijventerrein Hoekeindseweg Bergschenhoek doorzocht op illegale praktijken na tip

0
Bergschenhoek - Op het bedrijventerrein aan de Hoekeindseweg is dinsdagmorgen een doorzoeking gestart van onder...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg