Twee gewonden na botsing voetganger en Speed-Pedelec

Date:

Deel bericht:

Voorburg – Vanmiddag rond 14.00 uur is een voetganger aangereden door een Speed-Pedelec op de Parkweg. Beide mannen raakten hierbij gewond.

Vermoedelijk vond het ongeval plaats toen de voetganger overstak en beide mannen elkaar over het hoofd zagen. De voetganger werd geraakt en de fietser kwam iets verderop ten val. De fietser is in een vacuümmatras gelegd. Beide slachtoffers zijn zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

- Advertisement -

De politie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Ook de fiets is in beslag genomen voor nader onderzoek. De Parkweg was gedurende het incident korte tijd in beide richtingen afgesloten.

Speed-Pedelecs
Speed-Pedelecs zijn elektrische fietsen waarbij een snelheid van 45 km/u kan worden gehaald. De fietsen hebben gele kentekenplaatjes en de bestuurder moet een helm dragen. Er gebeuren vaker ongelukken met dit soort fietsen, doordat mensen een fiets zien, maar niet verwachten dat deze hoge snelheden behalen.

- Advertisement -

Gerelateerd