Zes aanhoudingen in internationaal onderzoek naar diefstal cryptomunten

Date:

Share post:

De politie heeft gisteren in een internationaal onderzoek naar diefstal van cryptomunten zes verdachten aangehouden. Drie verdachten zijn aangehouden in Nederland, de drie andere verdachten werden aangehouden in het Verenigd Koninkrijk.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek naar een diefstal van cryptomunten ter waarde van 24 miljoen euro. De cryptomunten waren buitgemaakt van meer dan vierduizend slachtoffers van over de hele wereld.

Twee mannen van 21 en 26 jaar zijn in Rotterdam aangehouden op verdenking van witwassen. In Amsterdam is een 19-jarige vrouw opgepakt, zij wordt ook verdacht van witwassen. De overige verdachten zijn aangehouden in het Charlcombe, Bath, Trowbridge (Verenigd Koninkrijk).

Internationale samenwerking
Het onderzoek, dat ruim een jaar liep, loopt samen met een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. De onderzoeksteams van politie en justitie zijn hierbij ondersteund door collega’s van Europol en Eurojust.

Naast de aanhoudingen in Nederland zijn er doorzoekingen gedaan in vier woningen in Amsterdam, de regio Den Haag en in Rotterdam, in een bedrijfspand en in een boot. Deze doorzoekingen waren gericht op vermogen en gegevensdragers in het kader van het onderzoek.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid en zitten in volledige beperkingen. In het kader van het onderzoek en de beperkingen kunnen we inhoudelijk niet verder ingaan op de zaak.

- Advertisement -

Gerelateerd