Burgemeester Aboutaleb bekijkt opties om overlast door gebruik van lachgas te stoppen

Date:

Share post:

Rotterdam – Dat voornemen heeft burgemeester Aboutaleb woensdagavond tegen de Rotterdamse gemeenteraad uitgesproken. Uiterlijk half juli zal met een voorstel worden gekomen om het lokale gebruik van lachgas terug te dringen. Om dit voor elkaar te krijgen is de minister van justitie gevraagd om het gas terug op de lijst van medicijnen te zetten. Als dat gebeurt zal het voor jongeren een stuk minder gemakkelijk zijn om er dan nog legaal aan te komen.

Nesselande


Afgelopen dinsdag avond waren er in Nesselande honderden jongeren op de been die lachgas gebruikten. Zij zogen aan de vele gekleurde ballonnen die ze vervolgens, wanneer deze leeg waren, op de grond achter lieten. Tientallen flessen met lachgas stonden tussen de menigte om lege ballonnen snel te kunnen vullen. Op enig moment was er zelfs een fles die volledig geopend als een soort projectiel tussen het publiek over de boulevard tolde, dit tot ongenoegen van enkele bewoners die agenten ter plekke vroegen tegen het gebruik ervan op te treden.

Of het verbod er ook daadwerkelijk komt is afwachten.

Tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -

Gerelateerd