Pas op voor de Eikenprocessierups

Date:

Share post:

Rotterdam – In 2007 is de eikenprocessierups voor het eerst waargenomen in Rotterdam. Eerder was hij al gesignaleerd in Zuid- en Oost-Nederland.

De rups vormt een gevaar voor de gezondheid door zijn brandharen. Die worden door de wind verspreid en kunnen jeuk, uitslag of zwellingen bij voorbijgangers veroorzaken. De dieren zijn larven van de nachtvlinder en gaan groepsgewijs – in processie – op zoek naar voedsel. Ze komen vooral voor op zomereiken. De gemeente bestrijdt de rupsen op gemeentelijke bomen in de risicogebieden, zoals langs drukbezochte fietspaden in parken. Heeft u ook eikenprocessierupsen gezien? U kunt dit in de maanden dat de rups voorkomt, melden via telefoonnummer van de gemeente 14 010.

Meer informatie

Op de website van de GGD vindt u meer informatie over de eikenprocessierups

Tekst : gemeente Rotterdam Foto : Jeroen van Zomeren

- Advertisement -

Gerelateerd