Varkens omgekomen na grote brand in schuur Linschoten (video)

Date:

Deel bericht:

Linschoten – Zaterdagmiddag 29 juni 2019 ontstond er even na 13:00 uur een brand in een varkensschuur aan de Cattenbroekerdijk in Linschoten. Door de brand zijn er een nog onbekend aantal varkens omgekomen.

De rookwolken waren in de verre omtrek te zien. Vanwege de grootte van de brand werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP-1. In de schuur zat ook asbest verwerkt, maar er zouden geen schadelijke stoffen zijn gemeten in de vrijgekomen rook.

- Advertisement -

De brandweer heeft enkele andere gebouwen rond de schuur kunnen redden door het nat te houden. Hierdoor zijn een aantal varkens in omliggende schuren gered. De varkens in de afgebrande schuur zijn omgekomen. Het is nog onduidelijk om hoeveel dieren het gaat. Diverse media spreken van “tientallen varkens”.

De eigenaren waren erg aangedaan door de brand. Ze hebben al het mogelijke gedaan om de schade te beperken. Tegenover RTV Utrecht hebben ze verklaard dat ze voorbereid waren op alle brandscenario’s. Waarom het dan toch misging, wordt onderzocht.

- Advertisement -

Gerelateerd