Varkens omgekomen na grote brand in schuur Linschoten (video)

Date:

Deel bericht:

Linschoten – Zaterdagmiddag 29 juni 2019 ontstond er even na 13:00 uur een brand in een varkensschuur aan de Cattenbroekerdijk in Linschoten. Door de brand zijn er een nog onbekend aantal varkens omgekomen.

De rookwolken waren in de verre omtrek te zien. Vanwege de grootte van de brand werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP-1. In de schuur zat ook asbest verwerkt, maar er zouden geen schadelijke stoffen zijn gemeten in de vrijgekomen rook.

- Advertisement -

De brandweer heeft enkele andere gebouwen rond de schuur kunnen redden door het nat te houden. Hierdoor zijn een aantal varkens in omliggende schuren gered. De varkens in de afgebrande schuur zijn omgekomen. Het is nog onduidelijk om hoeveel dieren het gaat. Diverse media spreken van “tientallen varkens”.

De eigenaren waren erg aangedaan door de brand. Ze hebben al het mogelijke gedaan om de schade te beperken. Tegenover RTV Utrecht hebben ze verklaard dat ze voorbereid waren op alle brandscenario’s. Waarom het dan toch misging, wordt onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...

Man (25) aangehouden als verdachte fatale steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vandaag heeft de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijke...