Zwaargewonde man tijdens achtervolging na schietpartij; dader(s) nog altijd spoorloos

Date:

Deel bericht:

Den Haag, Voorburg, Wassenaar – Tijdens een politieachtervolging heeft een automobilist een scooterrijder aangereden in Den Haag en is daarna doorgereden. De bestuurder van de auto was waarschijnlijk betrokken bij een schietincident die kort ervoor plaatsvond aan de Savallelaan in Voorburg.

De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige auto van het merk Toyota die is doorgereden na een aanrijding met een scooter. De aanrijding vond op donderdagavond 27 juni rond 20.15 uur plaats op de kruising Bezuidenhoutseweg / Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag. De bestuurder van deze auto was mogelijk kort daarvoor betrokken bij het schietincident aan de Savallelaan in Voorburg.

- Advertisement -

Bij dit schietincident raakte voor zover nu bekend niemand gewond. Meerdere omwonenden hoorden twee schoten en bij de kruising Savallelaan / Beijnenstraat trof de politie twee hulzen aan. De afdeling Forensische Opsporing heeft de sporen veiliggesteld.

De 69-jarige bestuurder van de scooter is met zware verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De afdeling VOA (Verkeers Ongevallen en Analyse) van de politie doet onderzoek naar deze aanrijding.

Of dit voertuig daadwerkelijk bij het schietincident betrokken was, wordt nog onderzocht. Later op de avond werd op de parkeerplaats van Meijendel in Wassenaar het vermoedelijke voertuig onbeheerd aangetroffen. Getuigen verklaarden dat zij uit het voertuig twee mannen hard hadden zien weglopen. Het voertuig werd door de politie in beslag genomen voor onderzoek. De beide mannen werden in de buurt niet meer aangetroffen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...