Tienduizenden euro’s verstopt in auto strand Nesselande Rotterdam

maandag 1 juli 2019 16:08

Rotterdam – Het was prachtig weer vrijdag, maar een 44-jarig man uit Den Haag en een 33-jarige Hoogvlieter kwamen waarschijnlijk niet voor de zon en een verfrissende duik naar het Nessestrand. Het viel agenten op dat ze enorm hun best deden om geen aandacht te trekken, maar toen ze uiteindelijk in hun auto stapten ontkwamen ze niet aan de controle. In de auto lagen enkele tienduizenden euro’s verstopt.

Vanwege het mooie weer en de recente overlast waren er extra mensen in dienst om een oogje in het zeil te houden. Drie mannen die rondhingen rond een dure auto, en bij het zien van politie vlug vertrokken vielen op. Een snelde weg op een scooter, twee anderen liepen in de richting van de winkels. Collega’s van toezicht Nesselande hielden de twee echter in de gaten.

Argwaan

Een aantal keer liepen ze in de richting van de auto, maar steeds als ze politie zagen liepen ze weer snel weg en deden ze alsof ze niks van de auto wisten. Dat wekte uiteraard meer argwaan dan geruststelling. Bij een laatste rondje gingen ze op een terras zitten en toen er écht geen politie in de buurt was, haastten ze zich naar hun voertuig en reden het parkeerterrein aan de Kosboulevard af.

Zenuwachtig

Daar werden ze alsnog opgevangen. De 44-jarige bestuurder uit Den Haag en de 33-jarige bijrijder die op de achterbank was gaan zitten werden aangesproken en hun auto gecontroleerd. De vondsten verklaarden het zenuwachtige gedrag van de verdachten. In een plastic zak werden tienduizenden euro’s aan bankbiljetten gevonden en er lagen meerdere telefoons waarmee gecodeerde berichten kunnen worden uitgewisseld. De mannen zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Ook de Rolex van de man uit Hoogvliet is in beslag genomen. Een scan van de auto door de Douane, om eventuele verborgen ruimtes te ontdekken, leverde geen extra bijzonderheden op.

Overlast tegengaan

Met mooi weer zal er toezicht op het strand van Nesselande blijven om overlast van jeugd, zwartrijden en de effecten van alcohol- en lachgasgebruik te voorkomen en tegen te gaan.

 

0 reacties

Tienduizenden euro’s verstopt in auto strand Nesselande Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Het was prachtig weer vrijdag, maar een 44-jarig man uit Den Haag en een 33-jarige Hoogvlieter kwamen waarschijnlijk niet voor de zon en een verfrissende duik naar het Nessestrand. Het viel agenten op dat ze enorm hun best deden om geen aandacht te trekken, maar toen ze uiteindelijk in hun auto stapten ontkwamen ze niet aan de controle. In de auto lagen enkele tienduizenden euro’s verstopt.

Vanwege het mooie weer en de recente overlast waren er extra mensen in dienst om een oogje in het zeil te houden. Drie mannen die rondhingen rond een dure auto, en bij het zien van politie vlug vertrokken vielen op. Een snelde weg op een scooter, twee anderen liepen in de richting van de winkels. Collega’s van toezicht Nesselande hielden de twee echter in de gaten.

Argwaan

Een aantal keer liepen ze in de richting van de auto, maar steeds als ze politie zagen liepen ze weer snel weg en deden ze alsof ze niks van de auto wisten. Dat wekte uiteraard meer argwaan dan geruststelling. Bij een laatste rondje gingen ze op een terras zitten en toen er écht geen politie in de buurt was, haastten ze zich naar hun voertuig en reden het parkeerterrein aan de Kosboulevard af.

Zenuwachtig

Daar werden ze alsnog opgevangen. De 44-jarige bestuurder uit Den Haag en de 33-jarige bijrijder die op de achterbank was gaan zitten werden aangesproken en hun auto gecontroleerd. De vondsten verklaarden het zenuwachtige gedrag van de verdachten. In een plastic zak werden tienduizenden euro’s aan bankbiljetten gevonden en er lagen meerdere telefoons waarmee gecodeerde berichten kunnen worden uitgewisseld. De mannen zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Ook de Rolex van de man uit Hoogvliet is in beslag genomen. Een scan van de auto door de Douane, om eventuele verborgen ruimtes te ontdekken, leverde geen extra bijzonderheden op.

Overlast tegengaan

Met mooi weer zal er toezicht op het strand van Nesselande blijven om overlast van jeugd, zwartrijden en de effecten van alcohol- en lachgasgebruik te voorkomen en tegen te gaan.

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!