zondag, juni 26, 2022
21.4 C
Rotterdam
zondag 26 juni 2022

Inwoners Leidschendam-Voorburg demonstreren tegen ‘blaftaks’

- advertentie -

Vanochtend kwamen zo’n vijftig hondenbezitters en hun beestjes bijeen in het Mariënpark achter het oude stadhuis in Leidschendam. Zij kwamen hier om hun onvrede te uiten tegen de geplande verhoging van de hondenbelasting.

De gemeente is van plan om in 2020 de hondenbelasting te laten stijgen met veertig euro. Een forse stijging. Veel inwoners vinden dit uiterst opmerkelijk, juist aangezien steeds meer buurtgemeenten de hondenbelasting in zijn geheel afschaffen.

De demonstratie werd georganiseerd door Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV). Bij de achteringang van het oude gemeentehuis lieten de baasjes hun beestjes blaffen, om zo de aandacht te vragen van het college van Burgemeester en wethouders, die daar zouden vergaderen.

Initiatiefnemer Frank Rozenberg (fractievoorzitter GBLV) noemt de actie een succes. Nu is de politiek aan zet om de geplande verhoging te heroverwegen.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,233VolgersVolg
- advertentie -