maandag, januari 17, 2022
8.9 C
Rotterdam
maandag 17 januari 2022

Inwoners Leidschendam-Voorburg demonstreren tegen ‘blaftaks’

- advertentie -

Vanochtend kwamen zo’n vijftig hondenbezitters en hun beestjes bijeen in het Mariënpark achter het oude stadhuis in Leidschendam. Zij kwamen hier om hun onvrede te uiten tegen de geplande verhoging van de hondenbelasting.

De gemeente is van plan om in 2020 de hondenbelasting te laten stijgen met veertig euro. Een forse stijging. Veel inwoners vinden dit uiterst opmerkelijk, juist aangezien steeds meer buurtgemeenten de hondenbelasting in zijn geheel afschaffen.

De demonstratie werd georganiseerd door Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV). Bij de achteringang van het oude gemeentehuis lieten de baasjes hun beestjes blaffen, om zo de aandacht te vragen van het college van Burgemeester en wethouders, die daar zouden vergaderen.

Initiatiefnemer Frank Rozenberg (fractievoorzitter GBLV) noemt de actie een succes. Nu is de politiek aan zet om de geplande verhoging te heroverwegen.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -