Illegaal overlijdt na sprong of val uit Poolse vrachtwagen A29

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie hield zaterdag 6 juli op de A29 ter hoogte van het Hellegatsplein zeven inklimmers en een chauffeur aan. Bij het incident overleed een man aan de gevolgen van een sprong of val uit de rijdende vrachtauto.

Eritrea
De politie kreeg de melding van een getuige die op de snelweg mensen uit een aanhanger van een vrachtwagen zag hangen. Toen de politie deze vrachtwagen wilde controleren, sprong of viel er een man uit de rijdende vrachtwagen. Ondanks de inzet van hulpdiensten, overleed de man aan zijn verwondingen. Zijn identiteit kon nog niet worden vastgesteld, net als de identiteit van de overige zeven inklimmers. Mogelijk dat ze uit Eritrea komen.

- Advertisement -

De chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel en is meegenomen naar het bureau. De politie is nog druk bezig met het onderzoek op de snelweg. Hiervoor is de snelweg ter hoogte van Hellegatsplein, in noordelijke richting afgesloten. Hoe lang het onderzoek daar nog gaat duren is onduidelijk.

Daarnaast onderzoekt de politie de toedracht van het incident, ook de zeven personen in de vrachtwagen zijn meegenomen naar het bureau en wordt er onder andere  naar gekeken waar ze vandaan komen en waar ze naar toe wilden. De groep bestaat uit een aantal jonge mannen en vrouwen.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die deze vrachtwagen hebben zien rijden op de A29. Het was een vrachtwagen met een aanhanger met pools kenteken. Mogelijk dat er mensen zijn die hebben gezien waar deze vrachtwagen vandaan kwam. Neem dan contact op met 0800-6070.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...