Jeugdbrandweerwedstrijden in Haastrecht

zaterdag 6 juli 2019 17:13

Haastrecht – Bij het gemaal in Haastrecht zijn vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van de jeugdbrandweer Krimpenerwaard gehouden.

De jeugdbrandweer is opgericht voor mensen tussen 12 en 18 jaar die een carrière bij de brandweer wel zien zitten. Elk jaar worden ook diverse wedstrijden georganiseerd, waarbij de leden zich tegen elkaar kunnen afmeten.

Scenario
Gedurende deze wedstrijd werd het scenario opgezet van een brand bij het gemaal aan de Hoogstraat. Hier kwam iemand met een frituurpan naar buiten. Dit persoon had hierdoor brandwonden opgelopen en de frituurpan stond in brand. Ook in het gebouw was er brand en lag er nog een slachtoffer op de trap.

Het doel voor de leden was om zo veilig en vlot mogelijk de brand te blussen en zich te ontfermen over de slachtoffers. Om het scenario zo realistisch mogelijk te maken, waren ook de politie en ambulance erbij.

[tekst loopt door na foto]

De wedstrijd werd ook dit jaar weer gewonnen door de jeugdbrandweer van Haastrecht en kregen de prijzen in ontvangst door burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard.

Twintigjarig bestaan
Na de wedstrijd was er ook een reünie voor genodigden op de kazerne in Haastrecht in verband met het twintigjarig bestaan van de jeugdbrandweer.

Foto’s : Remco Gerritsen

 

0 reacties

Jeugdbrandweerwedstrijden in Haastrecht
Schrijver:

 

 

Haastrecht – Bij het gemaal in Haastrecht zijn vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van de jeugdbrandweer Krimpenerwaard gehouden.

De jeugdbrandweer is opgericht voor mensen tussen 12 en 18 jaar die een carrière bij de brandweer wel zien zitten. Elk jaar worden ook diverse wedstrijden georganiseerd, waarbij de leden zich tegen elkaar kunnen afmeten.

Scenario
Gedurende deze wedstrijd werd het scenario opgezet van een brand bij het gemaal aan de Hoogstraat. Hier kwam iemand met een frituurpan naar buiten. Dit persoon had hierdoor brandwonden opgelopen en de frituurpan stond in brand. Ook in het gebouw was er brand en lag er nog een slachtoffer op de trap.

Het doel voor de leden was om zo veilig en vlot mogelijk de brand te blussen en zich te ontfermen over de slachtoffers. Om het scenario zo realistisch mogelijk te maken, waren ook de politie en ambulance erbij.

[tekst loopt door na foto]

De wedstrijd werd ook dit jaar weer gewonnen door de jeugdbrandweer van Haastrecht en kregen de prijzen in ontvangst door burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard.

Twintigjarig bestaan
Na de wedstrijd was er ook een reünie voor genodigden op de kazerne in Haastrecht in verband met het twintigjarig bestaan van de jeugdbrandweer.

Foto’s : Remco Gerritsen

 

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Afgebroken tak verplettert verkeersbord Lageweg Rhoon

Rhoon - Zondagavond 5 juli rond 18.30 uur hing een zware tak van een boom gevaarlijk boven het wegdek van de Lageweg in Rhoon. De brandweer werd ingezet om de tak af te zagen en tijdens hun werkzaamheden is deze bovenop een verkeersbord terechtgekomen en behoorlijk...

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Persoon gewond bij steekpartij Bongerd Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagavond 5 juli rond 18.40 uur heeft een steekincident plaatsgevonden aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel. Een persoon raakte door het incident gewond in het gezicht. Agenten waren snel ter plaatse en ambulancepersoneel heeft het...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!