Jeugdbrandweerwedstrijden in Haastrecht

Date:

Deel bericht:

Haastrecht – Bij het gemaal in Haastrecht zijn vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur de jaarlijkse onderlinge wedstrijden van de jeugdbrandweer Krimpenerwaard gehouden.

De jeugdbrandweer is opgericht voor mensen tussen 12 en 18 jaar die een carrière bij de brandweer wel zien zitten. Elk jaar worden ook diverse wedstrijden georganiseerd, waarbij de leden zich tegen elkaar kunnen afmeten.

- Advertisement -

Scenario
Gedurende deze wedstrijd werd het scenario opgezet van een brand bij het gemaal aan de Hoogstraat. Hier kwam iemand met een frituurpan naar buiten. Dit persoon had hierdoor brandwonden opgelopen en de frituurpan stond in brand. Ook in het gebouw was er brand en lag er nog een slachtoffer op de trap.

Het doel voor de leden was om zo veilig en vlot mogelijk de brand te blussen en zich te ontfermen over de slachtoffers. Om het scenario zo realistisch mogelijk te maken, waren ook de politie en ambulance erbij.

[tekst loopt door na foto]

De wedstrijd werd ook dit jaar weer gewonnen door de jeugdbrandweer van Haastrecht en kregen de prijzen in ontvangst door burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard.

Twintigjarig bestaan
Na de wedstrijd was er ook een reünie voor genodigden op de kazerne in Haastrecht in verband met het twintigjarig bestaan van de jeugdbrandweer.

Foto’s : Remco Gerritsen

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...