Arrestatieteam haalt 18-jarige Rotterdammer van dak na gewapende overval

Date:

Share post:

Rotterdam – Vanochtend rond 08:00 uur is een bewoner aan de Mathenesserlaan het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Ondanks dat de dader er uiteindelijk zonder buit vandoor ging, liep het slachtoffer wel een gebroken pols op.

Uren na het voorval belden bewoners dat er een onbekende man over de daken van de Mathenesserlaan liep. Hij probeerde via een balkon van een bewoner naar binnen te komen, maar die bewoner zag dat niet zitten.

Verschillende mensen waarschuwden de politie. Toen de agenten arriveerden, verstopte de man zich in de goot op het dak. Een onderhandelaar werd opgeroepen om de man te overtuigen om zich op een veilige manier over te geven. Omdat hij mogelijk gelinkt kon worden aan de eerdere melding en gewapend kon zijn werd intussen ook een arrestatieteam opgeroepen.

Uiteindelijk was het dat laatste team dat onder toeziend oog van onder andere de politiehelikopter de verdachte kon overmeesteren. In zijn broeksband werd inderdaad een vuurwapen gevonden. Het wapen wordt nader onderzocht en de recherche kijkt of er een verband is tussen de zaken.

- Advertisement -

Gerelateerd