Zes aanhoudingen voor diefstal navigatiesystemen

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk ad IJssel – Woensdag 26 juni is een toen nog 23 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel in zijn woonplaats voor diefstal en heling van navigatiesystemen aangehouden. Na onderzoek rijst wij een vermoeden dat hij ook aan anderen opdracht en instructie gaf voor de diefstallen. Vijf andere Nieuwerkerkers, onder wie de vader van de verdachte, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Het onderzoek van de recherche richtte zich op de praktijken van de 23-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Eind juni sloot het net zich rond de verdachte en kon hij worden aangehouden. Meteen na zijn aanhouding was er veel beweging te zien rondom de woning van de verdachte, maar ook richting een mogelijke opslagplaats aan de Verzetsstraat.

- Advertisement -

Vader
Na de aanhouding van de verdachte verliet zijn 55-jarige vader de woning met een aantal grote tassen. Toen hij gecontroleerd werd, vonden agenten in de tassen duizenden euro’s, een stroomstootwapen en een hoeveelheid navigatiesystemen. Reden genoeg om de man aan te houden.

Ook rond de opslagplaats zagen agenten meteen beweging. Twee mannen konden direct worden aangehouden op de Verzetsstraat, twee later toen zij in hun auto op de Maasboulevard in Rotterdam reden. Het gaat om Nieuwerkerkers tussen de 20 en 25 jaar.

Herkomst onderzocht
In het totaal werden er bijna 50 navigatiesystemen aangetroffen. Van een deel van de systemen staat vast dat dat ze gestolen zijn. De herkomst van de overige wordt onderzocht. De hoofdverdachte zit nog vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonden bij vecht- en steekpartij bij tankstation langs A20

Regio - Bij een tankstation langs de A20 zijn maandagmiddag 25 maart twee gewonden gevallen bij een vechtpartij,...

Jongen (14) aangehouden met nepvuurwapen na online bedreiging Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De politie heeft zaterdagavond in Nieuwerkerk aan den IJssel een 14-jarige jongen aangehouden...

Vuilniswagen dumpt lading vanwege brandend afval Maalderij Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op zaterdag 13 januari om 12:12 uur is er spontaan afval in een...

Slachtofferhulp voor getuigen van aanrijding tussen trein en persoon op station Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op het station Nieuwerkerk...