Proces-verbaal voor claxonnerende bestuurder bij metrostation Schenkel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Vanmiddag troffen agenten nabij metrostation Schenkel een bestuurder die het nodig vond om te claxoneren, juist op het moment dat er een jonge dame gekleed in korte rok voorbij kwam lopen. De bestuurder kreeg hiervoor proces-verbaal.

Straatintimidatie

- Advertisement -

Natuurlijk is het toeteren naar vrouwen vaak al iets dat als zeer vervelend wordt ervaren. Maar het gaat verder. Sissen, naroepen, uitschelden, achternalopen en zelfs ongevraagd aanraken. Ook in Capelle en Rotterdam is dit in de APV strafbaar gesteld. Op overtredingen staan boetes van maximaal 4100 euro of een celstraf van maximaal drie maanden.

Kortom, niet slim, niet sjiek en al helemaal geen manier om ’te scoren’.

Tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -

Gerelateerd