Man bracht zichzelf en vrouw om het leven bij explosie Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – Na een explosie in een woning aan de Van der Waalsstraat in Vlaardingen werden vrijdag 5 juli twee bewoners overleden aangetroffen. De trieste uitkomst van het uitvoerige onderzoek is dat de explosie is veroorzaakt door de man zelf. Sporen tonen aan dat hij zijn vrouw om het leven bracht.


Lees ook: Twee doden na ontploffing in flatgebouw Van der Waalsstraat Vlaardingen

- Advertisement -

De explosie vond vorige week vrijdag even voor 09:00 uur plaats. Door de kracht werd de voorgevel van de woning weggeblazen. Er woedde een korte brand die door de brandweer snel onder controle werd gebracht.

Tussen de brokstukken in de woning werden de levenloze lichamen gevonden van een man en een vrouw. Omdat de impact van de explosie op de rest van het gebouw onbekend was, werden de overige bewoners geëvacueerd.

Onderzoek
Toen na een bouwkundige keuring bleek dat het veilig was, kon het onderzoek van start gaan. De dagen erna heeft uitvoerig sporenonderzoek plaatsgevonden. Daarnaast is gesproken met getuigen, zijn camerabeelden bekeken en is ander onderzoek verricht.

Maandag is de identiteit van de slachtoffers vastgesteld. Het bleek te gaan om de bewoners. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw om het leven is gebracht en de man door de explosie is omgekomen. Wat de mogelijke reden hiervoor was, is onbekend. Hulpinstanties staan de nabestaanden bij.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Motorrijder (59) overleden na ongeluk Galgkade Vlaardingen

Vlaardingen - Een 59-jarige motorrijder uit Schiedam is vrijdagavond rond 18.50 uur om het leven gekomen bij een...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...