Camera’s op het Nessestrand Nesselande Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vanaf vandaag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Rotterdam 2 MCU’s (Mobiele Camera Units) geplaatst op de Siciliëboulevard in Nesselande. Het doel van deze camera’s is om tijdens drukke stranddagen extra toezicht te kunnen houden op het strand en de omgeving van het winkelcentrum. 

Ook is het mogelijk met deze camera in te zoomen op de looproute van en naar het metrostation Nesselande.

- Advertisement -

De camera’s worden tijdens stranddagen uitgekeken door medewerkers van cameratoezicht Rotterdam en kunnen op aanvraag ook door medewerkers van de politie basisteam IJsselland aan bureau Slotlaan worden bekeken. Dit om agenten beter aan te kunnen sturen bij meldingen en incidenten en om een beeld te krijgen van de drukte op het strand en omgeving.

Ook kunnen de camera’s gaan helpen bij het opsporen van overtredingen op het gebied van alcoholmisbruik en ander overlastgevend gedrag.
De verwachting is dat ze ook zullen bijdragen in de preventieve sfeer en veel overlast bij voorbaat zullen gaan voorkomen.

Aan het eind van het strandseizoen, maar ook tussentijds zal de nut en de noodzaak van het cameratoezicht worden geëvalueerd. Dit om te komen tot een mogelijk advies en besluit voor permanent cameratoezicht tijdens het strandseizoen de komende jaren.

Het cameratoezicht is een extra middel. De politie zal met alle partners welke in het warmweerprotocol worden genoemd volgens dit protocol aanwezig zijn en blijven.
Doel van de politie en partners is dat iedereen op een mooie en veilige manier kan genieten van deze recreatieve voorziening in Nesselande.

Camera's op het Nessestrand.Vanaf vandaag heeft de politie in samenwerking met de gemeente Rotterdam 2 MCU's (Mobiele…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Freitag, 12. Juli 2019

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Voordeur portiek beschadigd na explosie op Generaal Van der Heijdenstraat in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft er een explosie plaatsgevonden bij een...

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rotterdam-West kleurt blauw tijdens grootschalige verkeerscontrole

Rotterdam - Voertuigen controleren, overbelaste aanhangers wegen en rijbewijzen bekijken; zomaar een paar onderdelen van de grote verkeersactie...

Vermiste onderhoudsmedewerker na val van boorplatform gevonden in 2e werkhaven Rotterdam

Rotterdam - De zeehavenpolitie heeft vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een vermiste man. Het 59-jarige slachtoffer uit Hoogvliet...