Grote gezamelijke controle; Voor een veilig Rotterdam-Oost

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op vrijdag 12 juli 2019 hebben we als district een gezamenlijke actie gehouden in het kader van ‘Samen 1’. Vanuit de beiden basisteams IJsselland en Maas & Rotte hebben er collega’s deelgenomen aan deze actie. Ondersteund door politievrijwilligers en politiestudenten van het nieuwe leerwerkplein van de Witte de Withstraat. Ook sloot vanuit de landelijke eenheid het FIT (Flexibel Interventie Team) aan.

(tekst gaat door onder foto)

- Advertisement -

Na een gezamenlijke briefing in de kantine van Capelle zijn we om 19.00 uur gestart met de actie aan de Ingenieur P. Kosterlaan, een zijstraat van de Bosdreef. Op de Bosdreef zelf stond een ANPR voertuig die velen passerende voertuigen heeft gescand. Door motoragenten werden voertuigen waarop een hit was binnengebracht. In totaal zijn er 176 gerichte controles uitgevoerd op een diversiteit aan signaleringen. Ook de aanwezige partners zoals de Rijksbelastingdienst, de Gemeente Belastingen Rotterdam en Douane profiteerde hiervan mee.

Resultaat:
Een persoon werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. Ook werd iemand aangehouden op grond van de Opiumwet (4 xtc pillen) en iemand ter zake witwassen. Er bleken 25 aangiftes van fraude tegen deze verdachte klaar te liggen in de eenheid Den Haag. (10 zaken in Delft en 15 zaken in Zuidplas)

Een persoon werd aangehouden omdat er nog een taakstraf diende te worden omgezet in een celstraf van 16 dagen. Een persoon werd aangehouden voor een buitengebruikstelling van een auto en tevens openstaande vordering van 1209 euro. Twee personen werden aangehouden ter zake heling. Agenten troffen diverse goederen aan waarbij de winkelbeveliging nog aan de kleding zat. Ook troffen zij een jas met geprepareerde zakken voor producten en ook drie stuk zogenaamde jammers. Een apparaatje waarmee het alarmsysteem kan worden verstoord en dieven zo met de buit naar buiten kunnen wandelen.

Er zijn 5 bekeuringen opgemaakt voor respectievelijk het kenteken niet voldoende leesbaar hebben bij een motor, een mobiele telefoon vasthouden op de fiets, een mobiele telefoon vasthouden in de auto, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Alles bij elkaar een mooie gezamenlijk resultaat waarbij we naast de meetbare cijfers ook veel informatie hebben opgedaan dat in onderzoeken van belang kan zijn.

Tekst en foto’s : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...