donderdag, mei 13, 2021
10.4 C
Rotterdam
donderdag 13 mei 2021

Grote gezamelijke controle; Voor een veilig Rotterdam-Oost

Rotterdam – Op vrijdag 12 juli 2019 hebben we als district een gezamenlijke actie gehouden in het kader van ‘Samen 1’. Vanuit de beiden basisteams IJsselland en Maas & Rotte hebben er collega’s deelgenomen aan deze actie. Ondersteund door politievrijwilligers en politiestudenten van het nieuwe leerwerkplein van de Witte de Withstraat. Ook sloot vanuit de landelijke eenheid het FIT (Flexibel Interventie Team) aan.

(tekst gaat door onder foto)

Na een gezamenlijke briefing in de kantine van Capelle zijn we om 19.00 uur gestart met de actie aan de Ingenieur P. Kosterlaan, een zijstraat van de Bosdreef. Op de Bosdreef zelf stond een ANPR voertuig die velen passerende voertuigen heeft gescand. Door motoragenten werden voertuigen waarop een hit was binnengebracht. In totaal zijn er 176 gerichte controles uitgevoerd op een diversiteit aan signaleringen. Ook de aanwezige partners zoals de Rijksbelastingdienst, de Gemeente Belastingen Rotterdam en Douane profiteerde hiervan mee.

Resultaat:
Een persoon werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs. Ook werd iemand aangehouden op grond van de Opiumwet (4 xtc pillen) en iemand ter zake witwassen. Er bleken 25 aangiftes van fraude tegen deze verdachte klaar te liggen in de eenheid Den Haag. (10 zaken in Delft en 15 zaken in Zuidplas)

Een persoon werd aangehouden omdat er nog een taakstraf diende te worden omgezet in een celstraf van 16 dagen. Een persoon werd aangehouden voor een buitengebruikstelling van een auto en tevens openstaande vordering van 1209 euro. Twee personen werden aangehouden ter zake heling. Agenten troffen diverse goederen aan waarbij de winkelbeveliging nog aan de kleding zat. Ook troffen zij een jas met geprepareerde zakken voor producten en ook drie stuk zogenaamde jammers. Een apparaatje waarmee het alarmsysteem kan worden verstoord en dieven zo met de buit naar buiten kunnen wandelen.

Er zijn 5 bekeuringen opgemaakt voor respectievelijk het kenteken niet voldoende leesbaar hebben bij een motor, een mobiele telefoon vasthouden op de fiets, een mobiele telefoon vasthouden in de auto, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Alles bij elkaar een mooie gezamenlijk resultaat waarbij we naast de meetbare cijfers ook veel informatie hebben opgedaan dat in onderzoeken van belang kan zijn.

Tekst en foto’s : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

 

 

Related Articles

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij Ooievaarspad Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op...

Politie Den Haag start inleveractie voor wapens

0
Regio Haaglanden - De politie-eenheid Den Haag houdt van 17 tot 22 mei een inleveractie...

Politie lost schot op banden bij aanhouding dronken automobilist in Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft dinsdagavond een stomdronken 38-jarige Vlaardinger aangehouden. De politie heeft daarvoor...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over

Nog enkele honderden tickets voor Songfestival over [...]

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast'

'Gemeentelijke steun voor Rotterdamse horeca loopt vast' [...]

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam

Iets minder aanmeldingen dit jaar bij Hogeschool Rotterdam [...]

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater

Davina Michelle tourt door Rotterdam in digitaal theater [...]

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks

Bewoners op Aelbrechtskade hebben overlast van junks [...]

Stay Connected

9,389FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg