Man veroordeelt tot gevangenisstraf na veroorzaken dodelijk ongeval na verkeersruzie

Date:

Share post:

Een 29-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf en rijontzegging. Na een verkeersruzie veroorzaakte de man onder invloed van drugs een verkeersongeval op de N210 in Lekkerkerk. Hierbij vielen 2 dodelijke slachtoffers en raakten 3 mensen zwaar gewond.

Op 23 december 2018 ontstond een verkeersruzie tussen de 29-jarige man en de inzittenden van een andere auto. De verdachte werd boos en besloot achter de andere auto aan te rijden en verhaal te halen.

- Advertisement -

Op enig moment haalde hij de auto in, ging er voor rijden en bracht zijn auto tot stilstand. De andere bestuurder werd hierdoor gedwongen om zijn auto ook tot stilstand te brengen. De verdachte stapte uit met een hamer in zijn hand en liep in de richting van het andere voertuig. Een achteropkomende automobilist kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de auto met de 5 inzittenden.

De 29-jarige veroordeelde bleek eveneens onder invloed van cannabis en cocaïne ten tijde van het ongeval.

​​Roekeloosheid
Het rijgedrag van de man noemt de rechtbank ‘roekeloos’, hierdoor heeft hij een zeer ernstig gevaar in het leven geroepen. Wel moet voor ogen worden gehouden dat van opzet geen sprake is geweest.

Bij het bepalen van de straf  betrekt de rechtbank de omstandigheid dat de bestuurder van de bestelbus die tegen de auto van de slachtoffers is gebotst eveneens een cruciale rol bij het ongeval heeft gespeeld.

Uitspraak
Bij een vergelijkbare mate van schuld (roekeloosheid) wordt in veel gevallen een gevangenisstraf van lange duur is opgelegd. De door de officier van justitie geëiste gevangenisstraf van zes jaar vindt de rechtbank, ook in het licht van deze rechtspraak, veel te hoog. De man is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk (met een proeftijd van 2 jaar) en een rijontzegging van 4 jaar

- Advertisement -

Gerelateerd