Tientallen balkons in Den Haag onder stroom (video)

Date:

Share post:

Den Haag – Tientallen balkons van portiekwoningen aan de Herman Costerstraat hebben onder stroom gestaan. Netbeheerder Stedin en de brandweer hebben na enige tijd zoeken de oorzaak kunnen vinden.

Afgelopen donderdag ging het al mis. Toen verbrandde een bewoner diens handen toen deze de reling van het balkon vast hield. De man moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis. Nadat de gemeente werd ingeschakeld, kwam een elektricien onderzoek doen, maar zonder succes.

- Advertisement -

Vandaag bleek er wederom stroom te staan op de balkons. De politie, brandweer en Netbeheerder Stedin gingen op onderzoek uit. Er bleek inderdaad 220 Volt op de balkons te staan. Uit voorzorg werd in het hele woningblok de stroom uitgezet. Ook mochten bewoners niet naar hun balkons of naar hun tuin tot het gevaar geweken was.

Losliggende kabels
Na enige tijd zoeken, werd toch de boosdoener gevonden. Op het dak lagen enkele stroomkabels in een plas met water. Deze zorgden voor kortsluiting en dat de balkons onder stroom kwamen te staan.

- Advertisement -

Gerelateerd