Agenten arresteren twee verdachten na bedreiging met vuurwapen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het is zondag 14 juli net voor middernacht als een man de alarmlijn belt. Twee mannen hebben zojuist op de Josephlaan in Rotterdam een vuurwapen tegen zijn hoofd gezet. Agenten worden door cameratoezicht naar de juiste locatie geloodst en houden beide verdachten aan. Daarbij wordt een waarschuwingsschot gelost.

Het 57-jarige slachtoffer is van een feestje op weg naar huis als hij net voor midden nacht om onbekende reden met het vuurwapen bedreigd wordt. De man raakt niet gewond en is niet beroofd. Medewerkers van cameratoezicht zien de verdachten in de richting van de Nieuwe Binnenweg rennen.

- Advertisement -

Agenten zijn er snel bij en zetten de achtervolging in. Omdat de verdachte geen gehoor geeft aan de bevelen om te stoppen, lossen de agenten een waarschuwingsschot. Daarna kan de verdachte op de Nieuwe Binnenweg worden ingerekend. De andere verdachte wordt aangehouden in de Gouvernestraat. Het wapen dat één van de verdachten tijdens zijn vlucht weggooide, is teruggevonden.

Getuigenoproep
De politie doet nader onderzoek en komt graag in contact met getuigen of mensen die informatie hebben. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ruzie tussen jongeren mondt uit in schietpartij, auto klemgereden door politie | Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Zondagavond 28 april rond 21.15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op het Prinsenplein in Rotterdam-IJsselmonde....

Lange zoektocht na melding van persoon te water aan Wijnhaven in Rotterdam

Rotterdam - Hulpdiensten hebben zondag 28 april een uur lang gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Wijnhaven....

Twee Rotterdammers aangehouden bij felle brand Tegelcentrum Berkeltuin | Noordeindseweg Berkel en Rodenrijs (video)

Berkel en Rodenrijs - Zondagmiddag 28 april is er een felle brand uitgebroken aan de Noordeindseweg in Berkel...

Tip leidt politie naar tientallen vaten met aceton in kelderbox | Spaansebocht Rotterdam

Rotterdam - Een oplettende passant heeft zaterdagmorgen de politie gebeld nadat deze op de Spaansebocht in Rotterdam-Spangen zag...