Droogte zorgt nog niet voor problemen in gebied van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Medewerkers van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard lopen deze week extra inspectierondes op de meest droogtegevoelige veenkades in ons gebied. Dat is nodig, omdat het relatief weinig heeft geregend en de zon veel heeft geschenen.

Als er te lang geen regen valt, kunnen scheuren ontstaan in droogtegevoelige kades. Door de extra inspecties kunnen we deze snel opsporen en actie ondernemen als dat nodig is.

- Advertisement -

Daarnaast is er in het gebied van Schieland en de Krimpenerwaard nog geen sprake van zoetwatertekort. “De afvoer van de Rijn is nog flink, waardoor we voldoende zoet water kunnen inlaten”, vertelt Gelske van Beusekom”, senior beleidsadviseur Watersystemen. Het waterschap bereidt zich wel voor op een mogelijk droge zomer. “We hebben de Zevenhuizerplas opgevuld, zodat we reserves hebben voor als het een langere periode niet regent. De regen in juni heeft ons hierbij geholpen.”, legt Gelske uit.

Al jaren bereidt het waterschap zich voor op de toenemende droge periodes. Waterbeheerders hebben gezamenlijk een mogelijkheid gecreëerd om zoet water vanuit De Lek, via gemaal Verdoold in Gouderak op de Hollandsche IJssel te pompen. “Dit hebben we vorig jaar voor het eerst in de praktijk getest en dat heeft goed gewerkt”, vertelt Gelske met enige trots.

Tekst : hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...