Zeer grote brand verwoest bedrijfspand in Rijswijk

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – Een zeer grote brand heeft een bedrijfspand aan de Steenplaetsstraat verwoest. Er zou niemand gewond zijn geraakt.

De brand woedt op een bedrijventerrein nabij de A4. De brand zou zijn ontstaan in een laserprinter. Dit heeft de eigenaar van het desbetreffende bedrijf laten weten aan Omroep West.

- Advertisement -

Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer roept mensen in de omgeving op om ramen en deuren gesloten te houden en de airco uit te schakelen.

GRIP-1
De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP-1 voor de onderlinge afstemming. De brandweer heeft moeite om de brand te bedwingen, maar heeft de situatie inmiddels onder controle.Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Het was te onveilig om de brand van binnenuit te bestrijden. Er is daarom onder andere een grijper ingezet om de buitenkant van het gebouw te slopen, zodat de brandweerlieden van buitenaf kunnen blussen.

Het pand kan hoogstwaarschijnlijk als verloren worden beschouwd. De brandweer houdt omliggende gebouwen nat om te voorkomen dat het vuur overslaat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...