dinsdag, januari 26, 2021

Werkstraf geëist tegen veroorzaker ongeluk A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel – De 38-jarige D. S. uit Moordrecht moet van het Openbaar Ministerie (OM) een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging met een proeftijd van twee jaar krijgen, dit omdat hij een ongeluk volgens het OM had kunnen vermijden op de A20 twee jaar geleden, dat schrijft het AD.

De auto van de man had te maken met een lekke band en kwam daardoor op de meest linkerrijstrook tot stilstand. Een automobilist zag het stilgevallen voertuig niet en klapte achterop. De auto sloeg over de kop en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Het slachtoffer hield daardoor blijvend letsel over aan zijn rug.

Volgens het OM had de bestuurder van het stilgevallen voertuig het ongeluk mogelijk kunnen voorkomen. 21 kilometer voor het ongeluk was het lampje voor de bandenspanning gaan branden. De bestuurder reed echter door met het idee dat het een advieslampje was zoals dit in de handleiding van het voertuig staat.

Het OM doet over twee weken uitspraak.

 

Related Articles

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Brand in telefoonmusem Vlaggemanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In het pand van het telefoonmuseum aan de Vlaggemanstraat in Rotterdam is dinsdagmorgen...

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg