Werkstraf geëist tegen veroorzaker ongeluk A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – De 38-jarige D. S. uit Moordrecht moet van het Openbaar Ministerie (OM) een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging met een proeftijd van twee jaar krijgen, dit omdat hij een ongeluk volgens het OM had kunnen vermijden op de A20 twee jaar geleden, dat schrijft het AD.

De auto van de man had te maken met een lekke band en kwam daardoor op de meest linkerrijstrook tot stilstand. Een automobilist zag het stilgevallen voertuig niet en klapte achterop. De auto sloeg over de kop en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Het slachtoffer hield daardoor blijvend letsel over aan zijn rug.

- Advertisement -

Volgens het OM had de bestuurder van het stilgevallen voertuig het ongeluk mogelijk kunnen voorkomen. 21 kilometer voor het ongeluk was het lampje voor de bandenspanning gaan branden. De bestuurder reed echter door met het idee dat het een advieslampje was zoals dit in de handleiding van het voertuig staat.

Het OM doet over twee weken uitspraak.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd