vrijdag, januari 28, 2022
4.1 C
Rotterdam
vrijdag 28 januari 2022

Capelle vernieuwt subsidieregeling voor AED-netwerk

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de subsidieregeling AED’s vernieuwd. Via de regeling kunnen Capellenaren een bijdrage krijgen voor de aanschaf en beheer van een nieuwe of bestaande AED.

Wethouder Marc Wilson is enthousiast over de vernieuwde regeling: Hoewel er in Capelle al veel AED’s te vinden zijn, is het aantal dat ook 24/7 beschikbaar is erg beperkt. Daar willen met deze vernieuwde regeling verandering in brengen. Voor nieuwe en bestaande AED’s is nu een subside mogelijk, zolang er binnen 500 meter geen andere openbare AED aanwezig is. Samen met Capellenaren werken we zo aan een dekkend AED-netwerk. En dat redt levens.”

Registreer een AED bij HartslagNU

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. In Capelle zijn nog veel AED’s niet geregistreerd bij HarstslagNU.

Wethouder Marc Wilson: “Zonder deze registratie zijn deze AED’s niet bekend bij het landelijke oproepsysteem voor hulpverleners. Hierdoor kan het onnodig lang duren voordat een AED aanwezig is. Ik roep Capellenaren en organisaties op om AED’s in hun beheer snel te melden via www.hartslagnu.nl

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.capelleaandenijssel.nl/subsidies. Via de regeling kunnen inwoners en organisaties een bijdrage krijgen voor de buitenkast van een bestaande AED (bijdrage is 75% van de kosten, met een maximum van € 1.000) of voor een nieuwe AED met buitenkast (bedrage is 50% van de kosten, met een maximum van € 1.000). Hiervoor geldt onder andere dat de AED wordt aangemeld bij HartslagNU en 24/7 toegankelijk is.

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,123VolgersVolg
- advertentie -