vrijdag, mei 14, 2021
10.5 C
Rotterdam
vrijdag 14 mei 2021

Capelle vernieuwt subsidieregeling voor AED-netwerk

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de subsidieregeling AED’s vernieuwd. Via de regeling kunnen Capellenaren een bijdrage krijgen voor de aanschaf en beheer van een nieuwe of bestaande AED.

Wethouder Marc Wilson is enthousiast over de vernieuwde regeling: Hoewel er in Capelle al veel AED’s te vinden zijn, is het aantal dat ook 24/7 beschikbaar is erg beperkt. Daar willen met deze vernieuwde regeling verandering in brengen. Voor nieuwe en bestaande AED’s is nu een subside mogelijk, zolang er binnen 500 meter geen andere openbare AED aanwezig is. Samen met Capellenaren werken we zo aan een dekkend AED-netwerk. En dat redt levens.”

Registreer een AED bij HartslagNU

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. In Capelle zijn nog veel AED’s niet geregistreerd bij HarstslagNU.

Wethouder Marc Wilson: “Zonder deze registratie zijn deze AED’s niet bekend bij het landelijke oproepsysteem voor hulpverleners. Hierdoor kan het onnodig lang duren voordat een AED aanwezig is. Ik roep Capellenaren en organisaties op om AED’s in hun beheer snel te melden via www.hartslagnu.nl

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.capelleaandenijssel.nl/subsidies. Via de regeling kunnen inwoners en organisaties een bijdrage krijgen voor de buitenkast van een bestaande AED (bijdrage is 75% van de kosten, met een maximum van € 1.000) of voor een nieuwe AED met buitenkast (bedrage is 50% van de kosten, met een maximum van € 1.000). Hiervoor geldt onder andere dat de AED wordt aangemeld bij HartslagNU en 24/7 toegankelijk is.

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

Related Articles

Brand verwoest woning Groenlust Gouda

0
Gouda - Een flinke brand die begon in een slaapkamer van een woning aan het...

Gewonde man zwaait met mes Zweedsestraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft donderdagavond op de Zweedsestraat in Rotterdam een man aangehouden. De...

Auto net niet te water Oudelandselaan Berkel en Rodenrijs

0
Berkel en Rodenrijs - Een automobilist is donderdagmiddag door een nog onbekende oorzaak van de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay

Diergaarde Blijdorp vernoemt pinguïn naar Patricia Paay [...]

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's

Auto schiet van snelweg en raakt personen bij McDonald's [...]

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage

Feyenoord-trainer Advocaat boos op arbitrage [...]

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door

Feyenoord snakt naar einde seizoen, maar moet nog even door [...]

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel

Sparta en FC Utrecht scoren niet op Het Kasteel [...]

Stay Connected

9,394FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg