Capelle vernieuwt subsidieregeling voor AED-netwerk

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de subsidieregeling AED’s vernieuwd. Via de regeling kunnen Capellenaren een bijdrage krijgen voor de aanschaf en beheer van een nieuwe of bestaande AED.

Wethouder Marc Wilson is enthousiast over de vernieuwde regeling: Hoewel er in Capelle al veel AED’s te vinden zijn, is het aantal dat ook 24/7 beschikbaar is erg beperkt. Daar willen met deze vernieuwde regeling verandering in brengen. Voor nieuwe en bestaande AED’s is nu een subside mogelijk, zolang er binnen 500 meter geen andere openbare AED aanwezig is. Samen met Capellenaren werken we zo aan een dekkend AED-netwerk. En dat redt levens.”

- Advertisement -

Registreer een AED bij HartslagNU

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. In Capelle zijn nog veel AED’s niet geregistreerd bij HarstslagNU.

Wethouder Marc Wilson: “Zonder deze registratie zijn deze AED’s niet bekend bij het landelijke oproepsysteem voor hulpverleners. Hierdoor kan het onnodig lang duren voordat een AED aanwezig is. Ik roep Capellenaren en organisaties op om AED’s in hun beheer snel te melden via www.hartslagnu.nl

Meer informatie over de regeling is te vinden op www.capelleaandenijssel.nl/subsidies. Via de regeling kunnen inwoners en organisaties een bijdrage krijgen voor de buitenkast van een bestaande AED (bijdrage is 75% van de kosten, met een maximum van € 1.000) of voor een nieuwe AED met buitenkast (bedrage is 50% van de kosten, met een maximum van € 1.000). Hiervoor geldt onder andere dat de AED wordt aangemeld bij HartslagNU en 24/7 toegankelijk is.

Tekst : gemeente Capelle aan den IJssel

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel voor drugshandel na ontsleutelde cryptocommunicatie

Capelle aan den IJssel - De politie heeft woensdag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd in Capelle aan den IJssel...

Verfbrander zorgt voor kleine brand Plantsoenstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Paniek vanmiddag in de Plantsoenstraat in Capelle aan den IJssel. Tijdens werkzaamheden rondom...

Beveiliger ernstig gewond na mishandeling metrostation De Terp Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een 51-jarige Rotterdamse beveiliger raakte woensdag 20 maart jl. rond 01.00 ernstig gewond...