Politie rolt zeven hennepkwekerijen en één hennepdrogerij op in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Tijdens een speciale ‘hennepactiedag’ in Den Haag Zuid troffen agenten donderdag 18 juli zeven hennepkwekerijen en één hennepdrogerij aan. In totaal namen zij 1.041 hennepplanten en 1.850 gram droge toppen in beslag.

De actiedag vond plaats in het werkgebied van het politiedistrict Den Haag Zuid. Agenten van het zogenoemde Flexteam en de vier wijkteams uit het gebied gingen samen met fraudespecialisten van netbeheerder Stedin, de gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling en medewerkers van de Dienst Roerende Zaken op pad.

- Advertisement -

Stroomdiefstal
Tijdens de actiedag bleek dat in acht panden de Opiumwet werd overtreden. In vier van deze panden was sprake van diefstal van stroom. In een van de hennepkwekerijen troffen agenten ook nog gasflessen aan, die worden gebruikt voor CO2-toevoeging. In één pand werd geen hennep aangetroffen, maar was er wel sprake van stroomdiefstal. In het tiende pand werd niets aangetroffen.

Gevaar voor brandveiligheid
Een illegale hennepkwekerij kan gevaar opleveren voor de omliggende panden. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom, waarbij de stroominstallaties slecht zijn aangelegd. Dit levert een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid.

Ook kan er schade aan omliggende woningen ontstaan door bijvoorbeeld lekkages of kan overlast worden veroorzaakt door stank en schimmelvorming. Als u vermoedt dat er sprake is van een wietkwekerij in de buurt en u wilt dit aangeven? Bel dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dode en ernstig gewonde na steekpartij in Den Haag

Den Haag - Donderdagochtend 7 maart is een 62-jarige man overleden bij een steekincident in Den Haag. een...

Ritje met peperdure bolide valt letterlijk in het water

Den Haag, Zoetermeer - Zondagmiddag viel voor een automobilist het ritje met zijn sportwagen letterlijk in het water....

Gevluchte Spanjaard (36) in Rotterdam aangehouden na eerder ongeval bij Den Hoorn

Regio - Zondagmiddag 3 maart heeft de Politie een 36-jarige man uit Spanje aangehouden, nadat hij eerder op...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...