TBS met dwangverpleging voor Malek F.

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Vandaag heeft de rechter geoordeeld dat Malek F., de man die drie personen neerstak op Bevrijdingsdag vorig jaar, handelde in een psychose. Omdat hij niet toerekeningsvatbaar was, heeft de rechtbank hem veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor onbepaalde tijd.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder naast TBS ook nog eens vijftien jaar gevangenisstraf. De rechter gaat daar nu dus niet in mee, omdat Malek niet vanuit een terroristisch oogmerk handelde, maar vanuit de psychose waarin hij verkeerde.

- Advertisement -

Paranoïde waanbeelden
De 32-jarige Malek vluchtte uit Syrië toen daar de oorlog uitbrak. In Nederland ontwikkelde hij psychische problemen en kreeg paranoïde waanbeelden. Het ging in de loop van de jaren steeds slechter met hem. Zo ging hij eind 2017 al naar de politie om aangifte te doen tegen de “duivelsaanbidders die hem achtervolgden”.

Zijn huisarts vond dat hij al in januari 2018 psychotisch overkwam. De psychiater van Parnassia stelde in februari 2018 de diagnose dat bij de man sprake was van een onveranderd paranoïde psychotisch toestandsbeeld.

Bevrijdingsdag
Op 5 mei 2018 ging het uiteindelijk finaal mis. Malek kocht een mes vanwege de duivelsaanbidders die hem achtervolgden. Nabij Station Holland Spoor in Den Haag stak hij drie willekeurige voorbijgangers neer en bedreigde nog twee mensen met de dood. Malek F. werd door de politie neergeschoten alvorens hij gearresteerd kon worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...