Politie verricht drie aanhoudingen in groot henneponderzoek

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Zoetermeer – De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt vandaag drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een man uit Rotterdam en een vrouw uit Baarn. Ook werden zes woningen en een bedrijfspand in Silvolde, Zoetermeer en Rotterdam doorzocht en werden diverse goederen in beslag genomen.

Het onderzoek werd vorig jaar november in gang gezet naar aanleiding van een tip dat er een kwekerij zou zitten in een pand in Silvolde (Gelderland). Uit het onderzoek naar deze kwekerij kwamen diverse andere namen en gebouwen naar voren door heel Nederland.

- Advertisement -

Vandaag werd dan eindelijk de kwekerij met zo’n duizend hennepplanten in Silvolde opgerold en werden diverse panden in Nederland doorzocht. In het kader van het afpakken van crimineel geld werd beslag gelegd op diverse waardevolle goederen. Het gaat om zes woningen en een bedrijfspand en vier voertuigen. Ook is er geld in beslag genomen. De zoektocht naar andere waardevolle goederen is nog in volle gang. Er werden zo’n 135  agenten ingezet tijdens de zoekingen, verspreid door heel Nederland.

Tijdens de actie werden de drie verdachten opgepakt. De verdachten zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. De verdachten worden verdacht van bedrijfsmatige teelt van hennep en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het politieonderzoek gaat na de invallen en arrestaties onverminderd door.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...